Actualitate

Bagati in afaceri cu combustibili, construiesc un bloc turn. Hotelul unui afacerist a primit unda verde de la Comisia de Urbanism. Blocul unei companii celebre a fost respins

Publicat: 26 feb. 2018
1

@ Intrat in afaceri cu combustibili de 45 milioane de euro, ieseanul Ioan Melinte vrea sa construiasca un bloc turn @ Comisia de Urbanism nu a dat verdictul final @ Administratorul unei companii celebre din Iasi nu a primit bine vestea refuzului @ Dorea un bloc pe Ipsilante @ "Ma doare aceasta veste. Stau de patru ani cu acest PUZ. L-am facut cu un arhitect, dupa care a fost altul. Intre timp, apar blocuri mai inalte", spune administratorul Avatti Industries @ S-a avizat construirea unui hotel pe Bucium @ Construirea unui nou spital este boicotata de vecinii de pe strada Saulescu

Proiecte importante au fost discutate ieri in cadrul Comisiei de Urbanism. Unul dintre acestea apartine societatii Avatti Industries SRL, o companie cunoscuta de amenjari anterioare ce este administrata de catre Liana Gabriela Barbulescu.

Mai precis, la Comisie a fost prezentat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ce vizeaza construirea unui bloc cu 4 etaje pe strada Ipsilante nr.2. Membrii comisiei au respins proiectul pe motiv ca nu exista un aviz din partea Directiei Judetene pentru Cultura si, mai mult, locurile de parcare nu pot fi asigurate printr-un sistem multipark.

Conform solicitariii initiale, locuintele colective urmau sa fie construite pe un teren de 558 metri patrati, cu un procent de ocupare de 45 la suta. Contactat telefonic, administratorul Avvatti Industries s-a aratat destul de nemultumit de decizia consilierilor locali.

"Ma doare aceasta veste. Stau de patru ani cu acest PUZ. L-am facut cu un arhitect, dupa care a fost altul. Intre timp, apar blocuri mai inalte", spune Liana Barbulescu, administratorul Avatti Industries SRL.

Compania Avatii este prezenta pe piata inca din 1994 si are in portofoliu, printre altele, amenajarea mai multor magazine in mall-urile din Iasi si din tara. Conform situatiei financiare, valabila pe 2016, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 34.315.6457 lei, profit de 1 milion de lei, datorii de 4,5 milioane lei si un numar de 41 angajati.

Aviz pentru hotelul din Bucium

In schimb, membrii Comisiei au avizat proiectul societatii Abi Grup SRL, care a indeplinit cerintele de a construi 30 de locuri de parcare la subsolul cladirii si nu printr-un sistem multipark.

Conform PUZ, se va construi un hotel cu regim de inaltime D+P+1/3E pe soseauau Bucium, suprafata vizata fiind de 2.785 metri patrati. Viitorul hotel va fi construit intre Plopii fara Sot si Hotel Diplomat. Bogdan Daniel Irinescu, administratorul societatii, a cumparat terenul in 2015. Omul de afaceri este cunoscut pentru o retea de cafenele extinsa in Iasi, Bacau, Vrancea, Constanta, Bucuresti, Galati.

Este vorba despre cafeneaua Roc-a-Fella, ce face parte din lantul de cafenele Moo. Conform datelor financiare exprimate pe anul 2016, Abi Grup SRL are o cifra de afaceri de 9,7 milioane de lei, aproape 2 milioane de euro. Profitul in acea perioada a fost de 432 mii lei, in timp ce datoriile au atins pragul de 2 milioane de lei. In lantul de cafenele au fost inregistrati 88 de angajati.

Un nou spital in Iasi

Lista de proiecte a fost continuata de Dumitru Constantinescu, cel care a fondat spitalul Elytis pe strada Saulescu. Tot in aceeasi zona, dar la numarul 45, de data asta pe o suprafata de 788 metri patrati, ar urma sa fie construita o noua cladire cu functiuni medicale, cel mai probabil, un nou spital Elytis. Regimul de inaltime dorit prin PUz este de S+Pp (parter partial) + 7E.

In ceea ce priveste solicitarea Farcom Impex SRL, societate de transporturi, proiectul a fost avizat pozitiv. Pe o suprafata de 4.100 metri patrasi, situata pe strada Tabacului nr.4, dezvoltatorul doreste sa construiasca un bloc de locuinte cu 4 etaje. S-a angajat sa amenajeze locurile de parcare in subsolul cladirii.

Citeste si : Probleme mari la Urbanism! Fostul arhitect-sef a fost parasutat! Personalul nu face fata proiectelor

Pe ordinea de zi, a mai fost discutat un proiect ce apartine scoietatii Logistic Development SRL. Conform unui PUZ din 2016, dezvoltatorul dorea sa construiasca un bloc pe Bulevardul Chimiei nr. 2, in zona Hotelului Zimbru. Ulterior, au venit cu solicitarea de a modifica PUZ-ul. Astfel, se renunta la subsol si demisol, pentru ca blocul sa fie transformat din 7 in 11 etaje.

Edilii au amanat proiectul pana cand vor fi furnizate informatii cu privire la regimul de inaltime din zona. Specialistii spuneau ca, cel mai probabil, s-a renuntat la subsol si demisol deoarce costurile sunt mult mai mari. Logistic Development SRL are ca administrator pe Andrei Troase, iar ca persoane juridice asociate apar Calcarul SA si Media Rom Grup SRL. Firma a fost infiintata in 2016, cand nu a inregistrat activitate, obiectul de activitate fiind "dezvoltare imobiliara".

Citeste si : Sase posturi de la Urbanism au fost ocupate. S-a intrat si cu note mici

Oamenii din spatele proiectului imobiliar sunt infipti bine in afacerile cu combustibili. Media Rom Grup este controlata de omul de afaceri Ioan Melinte, care a inregistrat in 2016 o cifra de afaceri de 209 milioane lei, adica 45 milioane de euro.

Contactat telefonic, omul de afaceri nu a comentat decizia comsiei. "Acolo in zona se construieste cu 11 etaje. Am sa vad maine", a spus Ioan Melinte.

Citeste si : Proiect in valoare de 15 milioane lei, demarat de Centrul Caritas pentru dezvoltarea antreprenoriatului

Adauga un comentariu