Local

Baia de tipari – ultima moda in materie de tratamente de infrumusetare

Publicat: 09 nov. 2013
1

Scufundarea intr-un bazin cu tipari de lungimea unui creion a devenit ultima moda in materie de tratamente de infrumusetare in Marea Britanie, dar specialistii din domeniul sanatatii avertizeaza ca aceasta metoda de exfoliere a pielii este extrem de periculoasa pentru oameni.

Potrivit dailymail.co.uk, noua metoda de exfoliere, importata din China si care consta in cufundarea corpului intr-un bazin cu tipari minusculi, a inceput sa patrunda tot mai mult in spa-urile si saloanele de infrumusetare din Marea Britanie, desi expertii afirma ca acest tratament de infrumusetare nu este suficient reglementat si prezinta riscuri pentru sanatate.

Wendy Nixon, consultant pe probleme de sanatate si siguranta publica, a afirmat la o conferinta gazduita de Institutul pentru sanatatea mediului (CIEH) ca au existat probleme cu noua metoda de exfoliere, mai ales in cazul celor care au purtat costume de baie mai largi, scrie Mediafax.ro.

Aceasta a dat exemplul lui Zhang Nan, un barbat in varsta de 56 de ani din provincia Hubei, China, in cazul caruia „un tipar a patruns in organele genitale, apoi a ajuns in rinichi, iar barbatul respectiv a trecut printr-o operatie de trei ore” pentru a fi salvat. Folosirea tiparilor pentru exfoliere a fost precedata de alta metoda de infrumusetare controversata, pedichiura cu ajutorul pestilor, aparuta in Marea Britanie in 2011.

Expertii din domeniul sanatatii avertizeaza ca pedichiura spa cu ajutorul pestilor, care ciugulesc celulele moarte de pe picioarele clientilor, ar putea raspandi boli precum SIDA si hepatita C, desi procedura se mai practica inca in anumite saloane spa si la festivaluri si targuri de profil.

In plus, agentia guvernamentala de protectie a sanatatii din Marea Britanie a afirmat ca persoanele bolnave de diabet, psoriazis sau cele cu sistem imunitar slabit sunt in special vulnerabile si nu ar trebui sa urmeze aceste tratamente de ingrijire corporala.

Adauga un comentariu