Local

Băiat de 15 ani, condamnat pentru omor! A vrut să își apere tatăl și a înfipt cuțitul într-un vecin!

Publicat: 22 mai 2020

Judecătorii au pedepsit un băiat în vârstă de 15 ani, în urma unui omor. Gabriel S. a fost acuzat că, trezit brusc din somn, a pus mâna pe un cuțit și l-a înfipt într-un bărbat de 39 de ani. Tragicul incident s-a petrecut după ce victima a început să se certe cu tatăl băiatului de 15 ani

Un băiat în vârstă de 15 ani a fost condamnat de magistrații ieșeni după ce a fost acuzat că a făcut moarte de om. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus ieri aplicarea în cazul lui Gabriel S. a măsurii educative a internării într-un centru de detenție pe o perioadă de șapte ani, pentru comiterea infracțiunii de omor. Judecătorii au constatat că, în cadrul dosarului, nu au fost formulate pretenții civile.
Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Gabriel S. a pus mâna pe un cuțit când a fost trezit brusc din somn

Procesul băiatului în vârstă de 15 ani a început pe data de 7 februarie 2020. Asta, după ce minorul a fost încătușat de pe 19 noiembrie 2019. Așadar, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Gabriel S., sub acuzația de omor.
Tragicul incident a avut loc pe data de 11 octombrie 2019, în Satul Nou, din comuna Belcești. Anchetatorii au menționat că, în acea zi, minorul și tatăl lui se aflau în casa unui prieten de familie. Imobilul se află în localitatea amintită.

„La un moment dat, în timp ce băiatul dormea, între gazdă și tatăl minorului a izbucnit un conflict spontan. Cei doi au început să se certe și să se îmbrâncească. Fiind trezit din cauza zgomotelor din cameră, minorul s-a ridicat din pat, a pus mâna pe un cuțit și a început să îl înfigă în rivalul tatălui său”, a menționat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Pereții camerei în care se găseau cei trei s-au umplut instantaneu de sânge. La scurt timp, incidentul a fost anunțat autorităților printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Anchetatorii au afirmat că victima a fost înjunghiată în inimă

La fața locului s-a deplasat un echipaj de ambulanță, dar cadrele medicale nu au mai putut face nimic altceva decât să declare decesul victimei. Apoi, cadavrul bărbatului în vârstă de 39 de ani a fost preluat și transportat la Institutul de Medicină Legală din Iași, pentru efectuarea necropsiei.

„Medicii legiști au constatat că decesul a fost unul violent, fiind provocat în principal de o plagă penetrantă intra-cardiacă. În urma tragicului incident, minorul a fost preluat și transportat la Institutul de Psihiatrie «Socola», pentru efectuarea unei expertize psihiatrice. Medicii au concluzionat că băiatul a avut discernamânt în momentul comiterii faptei”, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Anchetatorii au explicat faptul că, în cazul unor inculpați minori, expertizarea psihiatrică durează mai mult timp decât în cazul adulților.
Referitor la fapta băiatului, vecinii din Satu Nou s-au declarat șocați de cele întâmplate. De asemenea, aceștia le-au povestit oamenilor legii că, în localitate, există minori care mai consumă băuturi alcoolice. În plus, aceștia au relatat că, deși are doar 15 ani, Gabriel S. este cunoscut cu un comportament de o agresivitate ieșită din comun. Din câte se pare, în trecut, acesta ar mai fi avut conflicte cu unii săteni.

„Inculpatul este cunoscut cu o structură agresivă, el provenind dintr-o familie dezorganizată”, au constatat specialiștii care au analizat cazul.

La audieri, minorul a recunoscut, în mare parte, comiterea faptei, dar a precizat că nu a vrut să facă altceva decât să-și apere tatăl, care ar fi fost agresat de cel ce avea să îi devină victimă.
Adauga un comentariu