Magazin

Baiatul care moare daca nu mananca prajeli si grasimi

Publicat: 08 iun. 2012
1
Lee, in varsta de 15 ani, traieste mancand doar carnati prajiti, sunca, friptura si burgeri. Baiatul are o boala foarte rara (doar 500 de persoane au fost diagnosticate cu aceasta boala, in toata lumea) care il impiedica sa proceseaza glucoza. Pentru a supravietui el trebuie sa mancance mereu alimente pline de grasimi. Dulciurile si orice contine zahar, painea si pizza sunt complet interzise, dar poate manca orice este prajit. 
Initial baiatul fusese diagnosticat cu autism, la varsta de trei ani si epilepsie la varsta de sapte si in ciuda medicamentatiei starea lui se inrautatea. Abia cand s-au dus la un alt spital din Croydon, Londra, un neurolog si-a dat seama ca este vorba de o alta boala.
In fiecare saptamana adolescentul din Marea Britanie consuma 56 de carnati mari, 24 de pachete de sunca, 24 de burgeri, trei borcane de unt de arahide, sapte borcane de samantana grasa, un litru jumatate de ulei de masline su un borcan urias de maioneza. 
Mama lui, Ayse Parker, in varsta de 34 de ani, a spus ca in majoritate timpului baiatul este fericit, mai ales ca poate manca orice aliment, care in mod normal ar fi interzis pentru un baiat care este in crestere. 
Adauga un comentariu