Magazin

Baietel EXECUTAT in 1944. Ce s-a intamplat 70 de ani mai tarziu

Publicat: 21 dec. 2014

George Stinney Jr., un baietel de culoare de doar 14 ani, a fost executat in 1944, in Carolina de Sud, pentru ca ar fi ucis doua fetite albe. Stinney a fost cea mai tanara persoana care a fost vreodata executata in SUA, fiind gasit vinovat in urma unui proces ce s-a desfasurat intr-o singura zi, scrie Metro.
George Stinney Jr. a fost condamnat pentru uciderea lui Mary Emma Thames, 7 ani, si Betty June Binnicker, 11 ani, in Carolina de Sud. Cele doua fete, batute cu o ranga, au fost gasite moarte in spatele unei biserici.
Acestuia i-a fost refuzat dreptul la recurs, iar activistii pentru drepturile omului au declarat ca nu a existat vreo dovada fizica care sa-l lege pe Stinney de copilele de 7 si respectiv 11 ani.

Citeste si:Teroristii din Statul Islamic au executat 100 de adepti straini care voiau sa DEZERTEZE
Baiatul a fost gasit vinovat de jurati, numai persoane albe, dupa o deliberare de numai zece minute, George fiind executat in mai putin de trei luni de la asasinate.
In ultimii ani, o echipa intreaga de avocati s-a zbatut pentru ca dosarul sa fie redeschis, convinsi ca marturisirile de acum 70 de ani, ale lui George Stinney, cum ca le-ar fi batut pe fetite cu o ranga, au fost obtinute prin constrangere. Iar lupta aparatorilor nu a fost in zadar.
Dupa 70 de ani de la executie, George Stinney Jr. a fost gasit nevinovat de uciderea celor doua fetite, judecatoarea Carmen Mullins anuland sentinta de condamnare la moarte.
Sursa: jurnalul.roloading...

Adauga un comentariu