Eveniment-Social

Baietelul care s-a nascut cu trei camarute la inima va pleca la operatie in Germania

Publicat: 12 mai 2013

Ieri, vicepresedintele filialei Moldova a cultului penticostal a avut o discutie cu parintii copilului care trebuie operat pe cord in Germania si a reusit sa-i convinga sa accepte aceasta interventie complexa. Initial, parintii baietelului in varsta de 5 luni, diagnosticat la Spitalul de copii Sf. Maria din Iasi, cu transpozitie de vase mari si ventricul unic, nu au fost de acord cu operatia. Medicii nu au reusit sa-i determine sa accepte aceasta operatie. „Astazi (ieri-n.r.) am discutat cu familia si s-a rezolvat fara niciun fel de problema. Parintii au acceptat ca baietelul sa fie operat in Germania. Este singurul copil, parintii tin foarte mult la el si a existat o ezitare din partea lor atunci cand medicii le-au spus de interventia pe cord. Ei au fost ajutati de Biserica penticostala sa mearga pentru prima data la Spitalul de copii din Iasi, unde a beneficiat de investigatii si tratament. Copilul arata bine, chiar daca are o boala grava. Nu suntem impotriva operatiilor. Atat presedintele, cat si secretarul Cultului penticostal au operatii de cord deschis. Religia, practicile penticostale nu se opun interventiilor medicale. Repet, parintii au ezitat in prima faza doar pentru ca s-au gandit la operatia complicata pe care urmeaza sa o faca propriul lor copil”, a declarat Liviu Acsinte, vicepresedintele filialei Moldova a cultului penticostal si pastorul din Piatra Neamt. Baietelul este programat pe 26 mai pentru interventia pe cord la o clinica din Dortmund, Germania. Aceasta programare a fost facuta in urma demersurile pe care conf. dr. Constantin Iordache, seful Clinicii II pediatrie de la Spitalul de copii din Iasi, le-a avut cu renumitul chirurg roman Eugen Sandica, doctor care lucreaza in Germania.loading...

Comentarii
  • Foarte bine. Si acum va veti cere scuze penticostalilor pentru ca ati aruncat cu noroi in ei? O mare rugaminte: nu mai invrajbiti oamenii cu astfel de articole; sunt unii care abea asteapta un ,,motiv” sa se lege de ,,sectanti”

    • n-are nimeni nimic cu ei , sunt oameni ok,personal cunosc astfel de fam. sunt buni crestini , isi cresc copiii asa cum trebuie. eu sunt ortodox dar nu am sesizan nimic in „neregula „.
      Cat despre micut, ii doresc multa sanatate !!

Adauga un comentariu