News Flash:

Balamuc la Sarca

12 Aprilie 2007
4460 Vizualizari | 7 Comentarii
• Aproximativ 60 de cetateni din Sarca si Baltati au cerut ieri socoteala conducerii Statiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Iasi pentru a-si primi terenurile, devenite intre timp livezi cu meri si ciresi • In total, ADS ar fi trebuit sa cedeze o suprafata de peste 1.000 de hectare, pe intreaga suprafata a statiunii • Proprietarii de drept au pierdut orice speranta de a-si mai recupera in fizic terenurile


Agentia Domeniilor Statului (ADS) Iasi a semnat protocolul de cedare a unei suprafete de 100 de hectare de teren si livezi la Baltati, in data de 7 martie. De aici si pana la scandal nu a fost decat un pas. Desi Hotararea de Guvern care consfintea trecerea terenului de la ADS la Statiune a fost emisa in data de 14 octombrie 2004, dupa doi ani de zile a fost semnat si protocolul, desi termenul legal era de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a legii, adica luna noiembrie. In total, ADS ar fi trebuit sa cedeze o suprafata de peste 1.000 de hectare, pe intreaga suprafata a statiunii, insa in final nu a avut aceasta suprafata. Unul dintre proprietarii adunati ieri la Ferma numarul 6 de la Sarca a sustinut ca terenul va fi recuperat foarte greu, avand in vedere interesele din zona. "S-au facut masuratori si toti spun ca se va da terenul, dar nu am vazut nimic pana acum. Primarul zice ca nu are nici o treaba, iar Corneanu (Gelu Corneanu - directorul Statiunii Pomicole Iasi - n.r.) zice ca ADS a dat numai 100 de hectare, cand revendicarile sunt pentru 400 de hectare", a sustinut acesta.

Decizie tardiva

Conform actului de lege din anul 2004, ADS ar fi trebuit sa dea prin protocol mai multe suprafete, insa protocolul a fost semnat in mod dubios, abia dupa doi ani de zile. "Terenul in suprafata de 567,7490 ha, aflat in domeniul public al statului si in administrarea Agentiei Domeniilor Statului, avand datele de identificare prevazute in anexa nr. 1, se da in administrarea Statiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Iasi. Predarea in administrare a suprafetei prevazute se face pe baza de protocol de predare-preluare, incheiat in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari. Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Iasi administreaza cu diligenta unui bun proprietar bunuri proprietate publica si bunuri proprietate privata a statului si exercita dreptul de proprietate asupra bunurilor proprii dobandite in conditiile legii. Se aproba trecerea unui teren in suprafata de 409,8605 ha, avand datele de identificare prevazute in anexa nr. 3, din domeniul public al statului si din administrarea Agentiei Domeniilor Statului in domeniul privat al statului. In vederea reconstituirii dreptului de proprietate, terenul in suprafata de 206,3595 ha, aflat in domeniul privat al statului si in administrarea Agentiei Domeniilor Statului, avand datele de identificare prevazute in anexa nr. 4, si terenul in suprafata de 409,8605 ha se transmit comisiilor locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor. Predarea-preluarea terenurilor se face pe baza de protocol incheiat intre Agentia Domeniilor Statului si comisiile locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor pentru persoanele fizice indreptatite, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari", este mentionat in textul de lege care nu a fost respectat.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

decizie tardiva
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (7)

Anonim  | #11086
In acest art. se vede clar lipsa de responsabilitate a Comisiei Judetene de Fond Funciar Iasi respectiv nerespectarea Legilor de catre institutiile abilitate ,care din motive bine cunoscute impiedica sub orice forma punerrea in aplicare a lor ,iar cei care pierd de ani de zile sant Proprietarii si nimeni nu face nimic in A.D.S.Oricum in Jud Iasi in materie de Retrocedare este un DEZASTRU
Anonim  | #11087
Dece ing. Valeriu LacatusuA.D.S.Iasi nu este TRAS la raspundere PENALA,de autoritati pentru savarsirea faptelor sale ??????
Cons.Jr. Gh .Ignat
Anonim  | #11088
Are dreptate Dir. Gelu Corneanu , Seful Statiuni POmicole Iasi .
Anonim  | #11089
A?cest Valeriu Lacatus reprezinta tot raul in materie de retrocedarii pentru jud,iasi oare pana cand Domnule Lacatusu Valeriu ?
ANONIM  | #11090
ACEEASI SITUATIE ESTE SI LA COTNARI,DIRECTORUL SOCIETATII FIIND MEMBRU PNL,UNELE RETROCEDARI FIIND BLOCATE DE LA PREFECTURA DEORECE INTERESELE SUNT FOARTE MARI IN ZONA DATORITA DONATIILOR FACUTE DE CATRE ACESTA PARTIDULUI SI UNOR MEMBRI AI PARTIDULUI,DOSARE DE FOND FUNCIAR CARE SUNT IN ORIGINAL LA PREFECTURA ,LE GASITI IN COPII XEROX LA SC COTNARI(FIIND SUSTRASE DE LA PREFECTURA)
bobo  | #11091
Altor cetateni li se confisca pentru a 2-a oara pamintul de catre penalul Corneanu cu complicitatea statului.Pina cind?
anonim  | #11092
sunt prea mari interesele in zona se scot bani frumosi de acolo de ce sa nu mai roada si ei osu cat mai are carne ca doar taranul e prostul tarii numai la alegeri are nevoie de el sunt din zona si am vazut ce profituri se scot din livezile de la sarca dau taranului 400kg grau pe un hectar de livada jaf la drumul mare oare nu=i vede nimenea poate dumnezeu .doar e d-nul adrian nastase la mijlocul acestei afaceri
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1418 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013428 (s)