National

Bâlbele continuă în cazul raportărilor. O asistentă de 46 de ani, declarată inițial decedată din cauza coronavirusului, a fost testată negativ la noul virus

Publicat: 25 mai 2020

Institutul Național de Sănătate Publică (INS) a anunțat producerea unei noi încurcături în cazul unui deces raportat din cauza infecției cu coronavirus. O asistentă medicală de la Botoșani, care a îngrijit pacienți bolnavi de COVID-19 și care a murit deși nu avea alte afecțiuni cunoscute. DSP Botoșani a „descoperit”, la o zi de la moartea femeii, un al doilea test negativ, motiv pentru care decesul nu se mai încadrează în definiția de caz COVID-19.

„INSP a revenit și a înlocuit decesul 1178 deoarece cazul alocat a fost declarat vindecat cu 2 teste negative (al doilea test negativ a fost descoperit astăzi de către DSP Botoșani), prin urmare codul de deces s-a realocat. Conform INSP, cazul de la 1178 era cazul asistentei medicale care nu întrunește definiția de caz a unui deces cu infectare cu noul coronavirus”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

Femeia avea 46 de ani și lucra la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Botoșani. În urmă cu câteva săptâmâni, s-a infectat. Pentru că starea sa de sănătate s-a înrăutățit, asistenta a fost transferată la Iași și internată pe secția Reanimare a Spitalului de Boli Infecțioase. În ciuda eforturilor medicilor, asistenta a decedat.

Duminică, Grupul de Comunicare Strategică anunța decesul femeii, precizând că nu suferea și de alte boli care să fie considerate comorbidități.

„A fost o internare lungă în Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir, a avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2. Nu avea comorbidități care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă. Ea, de la început, a fost internată la Terapie Intensivă”, a declarat, duminică, Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Comentarii
  • DEMISSSIIIAAA !!!!! Și imediat o ancheta sa se vadă răspunderea penală pentru a fi trimisa in judecată . Eroi falși.

  • Aveti dreptate!!!Este stat in stat!Nu ai cui sa te plangi de conditiile mizere din acest spital.Madam Dorobat macar sa plece!

  • Faptul ca testul a fost negativ nu inseamna ca nu a murit de complicatiile secundare infectiei SARS COV2. A fost confirmata cu aceasta boala si acest virus a dus din pacate la moartea ei. In nici un caz nu se poate spune ca era vindecata. A facut cineva autopsie sa vada daca virusul nu invada diverse organe, cord, plaman, rinichi?? Asemenea explicatii…s-a vindecat, dar totusi a murit, suna foarte ciudat..

Adauga un comentariu