Sanatate si frumusete

Balsamul de rufe, boala curata! Avertismentul medicilor

Publicat: 23 iul. 2018
14

Cat este de folositor balsamul de rufe sau este doar un moft frumos parfumat? Medicii incearca sa ne avertizeze ca poate fi periculos si trebuie folosit cu masura. Multe gospodine apeleaza la balsamul de rufe, in primul rand pentru ca este foarte concentrat si parfumat si elimina mirosurile grele de alcool, de transpiratie sau de tutun. In plus, hainele sunt mai moi, mai delicate si se calca mai usor.

De dragul acestor calitati, multe femei pun prea mult balsam in masina de spalat, sa aiba rufe cat mai pufoase si frumos mirositoare, dar exista si efecte adverse. Ce contine de fapt balsamul? Oricat ar fi de catifelat si parfumat, trebuie sa tii cont de faptul ca balsamul de rufe este un amalgam de substante chimice, multe dintre ele toxice. Nimic nu este natural si inofensiv in structura lui chimica. Alcoolul benzilic, ftalatii, etanolul, camforul sau cloroformul raman in haine si sunt absorbite de piele.

Pe termen lung, multe dintre aceste substante provoaca iritatii, boli de piele sau afectiuni ale cailor respiratorii. Poti avea deseori migrene, ochi iritati sau nasul infundat daca dormi noapte de noapte in lenjerie tratata cu balsam de rufe prea concentrat.
Adauga un comentariu