Stiri medicale

Balsamurile de rufe din comert sunt pline de substante toxice. Iata cum poti face propriul balsam care previne si depunerile de calcar

Publicat: 12 mai 2015
7

Balsamurile de rufe din comert sunt pline cu substante chimice toxice. Sa iti faci acasa un astfel de produs nu este deloc greu si, in plus, puteti controla ingredientele, evitand astfel chimicalele. Otetul este unul din ingredientele care va ajuta. Nu este scump, nu este toxic, ajuta la eliminarea reziduurilor de sapun si ajuta la dedurizarea apei. Iata cum iti faci propriul balsam de rufe care previne si depunerile de calcar:

Ingrediente: 30 picaturi de ulei esential, in functie de preferinte, 3,7 l otet alb. Combinati ingredientele si omogenizati bine. Diluati-l inainte de folosire: la o sarcina normala de spalare, ¼ cana de solutie cu ¾ cana apa. Solutia asta trebuie agitata inainte de fiecare utilizare, caci uleiul se va ridica la suprafata. Otetul alb poate fi inlocuit cu otet de trandafiri facut in casa prin macerarea florilor de trandafiri in otet sau otet de lamaie, obtinut prin macerarea cojilor de lamaie in otet pentru cateva zile.

Si bicarbonatul de sodiu te poate ajuta daca vrei sa ai un balsam lipsit de substante nocive. Ai nevoie de  aproximativ 30 grame la o masina de rufe si 25-30 de picaturi ulei esential  la alegere (brad, eucalipt, cuisoare, rozmarin, lavanda, portocala, grepfruit, arbore de ceai). Tot ce trebuie sa faci este sa pui bicarbonatul in locul special dedicat balsamului de la masina de rufe, peste care adaugi uleiul esential preferat.

O alta varianta de balsam de rufe natural: puneti intr-o sticla 1 litru de apa, 150 g de sare de lamaie si 12 picaturi de ulei esential de lavanda. Agitati bine ca sa se dizolve sarea si e gata pentru folosire.

 

Adauga un comentariu