Dulciuri

„Bananita” cu vanilie – Gust-o si te vei indragosti pe loc de ea

Publicat: 09 mai 2017
2

Ingrediente:

3 galbenusuri
3 albusuri
40 gr zahar pudra
10 gr cacao
10 ml apa
40 gr faina pentru prajituri
1/2 lingurita praf de copt

Alte ingrediente:
300 ml lapte 1.5% grasimi
80 gr zahar pudra
1 plic praf de budinca cu aroma de vanilie
80 gr unt
500 gr banane

Pentru frisca:
125 ml smantana pentru frisca
250 gr branza de vaci mai moale

Mod de preparare:

1. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra.
2. Amesteca apa cu cacaua.
3. Bate spuma albusurile.
4. Amesteca faina cu praful de copt.
5. Amesteca treptata faina cu mixul cu cacao. Foloseste o lingura de lemn.
6. Unge cu putin unt o tava de copt, presara faina in ea si pune compozitia cu cacao.
7. Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru 12 minute.
8. Pregateste o budinca din ingredientele mentionate mai sus (untul trebuie adaugat dupa de budinca s-a racit, cu ajutorul unui tel).
9. Pregateste frisca dupa reteta clasica si amestec-o cu branza de vaci.
10. Incorporeaza apoi crema in budinca. Amesteca usor, folosind o lingura de lemn.

„Asamblare”:
11. Curata bananele si injumatateste-le.
12. Pune-le peste blat.
13. Acopera-le cu crema pregatita anterior, apoi baga tava in frigider pentru cel putin 2 ore.
14. Decoreaza cu ciocolata data pe razatoare sau topita la bain-marie.





Adauga un comentariu