Razboi în Ucraina

Băncile intră în vizorul Uniunii Europene. Ce sancţiuni au mai fost pregătite Rusiei

Publicat: 18 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Băncile intră în vizorul Uniunii Europene. Ce sancţiuni au mai fost pregătite Rusiei
Șefa Comisiei Europene a precizat că domeniul bancar și petrolier vor fi incluse în noul pachet de sancțiuni impuse Rusiei

Băncile intră în vizorul Uniunii Europene. Sancţiunile viitoare pregătite de Uniunea Europeană împotriva Rusiei includ domeniul bancar, în special Sberbank, cea mai mare bancă din ţară . Într-un interviu acordat duminică, 17 aprilie, Ursula von der Leyen, şefa Comisiei Europene, a precizat că pe lângă bănci, va fi vizat şi petrolul.

băncile intră în vizorul Uniunii Europene, steagul  Rusiei si Uniunii Europene
În opinia lui Emmanuel Macron, „statele care consideră că este un genocid trebuie să intervină prin convenţiile internaţionale

Băncile intră în vizorul Uniunii Europene

Băncile intră în vizorul Uniunii Europene. În cadrul unui interviu acordat duminică, 17 aprilie, preşedintei Comisiei Europene i-a fost cerut de către reporteri să numească punctele cheie ale celei de-a şasea runde de sancţiuni planificate.

„Ne uităm mai departe la sectorul bancar, în special la Sberbank, care reprezintă 37% din sectorul bancar rusesc. Şi, desigur, există probleme energetice”, a spus Ursula von der Leyen.

Până acum, Uniunea Europeană a scutit cea mai mare bancă a Rusiei de rundele anterioare de sancţiuni, deoarece aceasta, împreună cu Gazprombank, este unul dintre principalele canale de plăţi pentru petrolul şi gazele ruseşti, pe care ţările UE le cumpără în ciuda conflictului din Ucraina.

Șefa Comisiei Europene a mai menţionat că Uniunea Europeană lucrează la ”mecanisme inteligente”, astfel încât petrolul să poată fi inclus şi în următoarele sancţiuni.

”Ceea ce nu ar trebui să se întâmple este că (preşedintele rus Vladimir) Putin colectează preţuri şi mai mari pe alte pieţe pentru livrări care altfel ar merge către UE. Prioritatea principală este reducerea veniturilor lui Putin”, a spus Ursula von der Leyen.

băncile intră în vizorul Uniunii Europene, Sberbank
Șefa Comisiei Europene a mai menţionat că Uniunea Europeană lucrează la ”mecanisme inteligente”, astfel încât petrolul să poată fi inclus şi în următoarele sancţiuni

Ce părere are Emmanuel Macron despre războiul din Ucraina

În opinia lui Emmanuel Macron, „statele care consideră că este un genocid trebuie să intervină prin convenţiile internaţionale. Asta vor oamenii? Nu cred”, pentru că asta ar însemna „a deveni cobeligerant” al conflictului.

„Trebuie ca toată lumea să ştie să-şi păstreze raţiunea, nu ajută Ucraina a intra într-o escaladare verbală fără să se tragă toate consecinţele. Păstrez aceeaşi linie de acţiune: să facem totul pentru a opri acest război, să fim alături de ucraineni, să avem în continuare măsurile de solidaritate şi să lucrăm pentru a găsi pacea şi a ne proteja compatrioţii de război”, a avertizat președintele francez.

Preşedinţii Macron şi Zelenski au discutat din nou joi seară, 14 aprilie, a informat Palatul Elysée, potrivit căruia şeful statului ucrainean „i-a mulţumit” omologului său francez pentru livrările de arme care au avut loc.

Palatul Elysée a subliniat faptul că Emmanuel Macron i-a dat asigurări interlocutorului său că Franţa a rămas mobilizată pentru a răspunde nevoilor umanitare ale populaţiei din Ucraina, prin trimiterea de ajutoare necesare pe teren şi prin continuarea acţiunii cu organizaţiile internaţionale competente pentru a permite evacuarea civililor spre destinaţii alese de ei: „Un nou convoi va pleca mâine”.

De asemenea, mai mulţi lideri, printre care și preşedintele american, Joe Biden, îl acuză pe Vladimir Putin că a comis un „genocid” în Ucraina, poziţie salutată de Kiev.

Dar, pe lângă președintele francez, cancelarul german, Olaf Scholz, şi secretarul general al ONU, Antonio Guterres, s-au abţinut de la folosirea acestui termen.

„Genocidul este strict definit în dreptul internaţional. Iar la ONU, ne bazăm pe determinarea juridică a organelor judiciare corespunzătoare”, a precizat Antonio Guterres.

Băncile intră în vizorul Uniunii Europene, a precizat Ursula von der Leyen. Șefa Comisiei Europene a precizat că domeniul bancar și petrolier vor fi incluse în noul pachet de sancțiuni impuse Rusiei.

Adauga un comentariu