International

Banda MAFIOTA destructurata in ITALIA! Peste 300 de ORFANI ROMANI, membri

Publicat: 27 sept. 2016
1
Politia din Italia a reusit, cu ajutorul autoritatilor romane, destructurarea unei grupari infractionale ce a terorizat timp de mai bine de trei ani nordul Peninsulei Italice, reusind lovitura dupa lovitura. Ultima actiune a politiei italiene a dus la arestarea a patru romani care au participat la mai multe jafuri si infractiuni. Acestia faceau parte dintr-o grupare paramilitara care numara peste 300 de persoane, orfani romani in cea mai mare majoritate, racolati din Romania si dusi in Italia pentru a se alatura grupului infractional. De altfel, acest grup nu actiona numai in Italia ci in toata Europa. Potrivit anchetatorilor, membrii gruparii erau invatati sa foloseasca arme albe, bate, topoare, rangi, sa se echipeze rapid sa supravietuiasca in coditii vitrege, sa se strecoare si sa dispara la fel de repede dintr-o anumita zona, folosind tactici ale gruparilor paramilitare. Antrenamentele se desfasurau intr-o padure de pe teritoriul Romaniei. Acestia aveau chiar si un „cod de onoare” care era semnat de toti noii recruti. Acestia erau chiar pedepsiti fara mila atunci cand greseau, banda, avand regulile ei foarte stricte.
Conform Secolo d’Italia, cei patru romani arestati au participat la unul dintre cele mai rasunatoare jafuri ale anului 2013, produs pe 23 decembrie la Florenta. Acestia, inarmati cu un baros si fetele acoperite cu cagule au spart vitrina bijuteriei „Fani” si dupa ce l-au amenintat pe proprietar au plecat cu 20 de ceasuri Rolex si alte bunuri, valoarea totala a acestora ridicandu-se la 150.000 de euro. Totul a durat mai putin de un minut, astfel ca nici macar clientii magazinului nu au avut timp sa se dezmeticeasca. 
Schimbul de informatii dintre politia italiana si cea romana au scos la iveala faptul ca la scurta vreme dupa lovitura din Italia, acelasi grup infractional a incercat sa jefuiasca o bijuterie din Belgia. Aceeasi banda ar fi responsabila, printre alte faradelegi si de doua jafuri in bijutierii din centrul orasului Milano si o tentativa de jaf la un magazin de bijuterii in Florenta.
Cei patru romani arestati de politia din Italia se alatura altor cateva arestari efectuate deja in cazul acestei grupari, asta fara a mai pune la socoteala si faptul ca in acest moment mai multi membrii ai bandei sunt dati in urmarire internationala
Comentarii
Adauga un comentariu