Eveniment-Social

Bani de la primarie pentru cei care nu divorteaza

Publicat: 19 feb. 2010
1

In anul 2009, primaria a cheltuit peste 120 mii lei cu premierea cuplurilor din oras care au implinit 50 de ani de casatorie. Astfel, 360 de cupluri s-au bucurat de premiile in bani acordate de primarie conform unei hotarari de Consiliu Local care stabileste ca aceste familii sa beneficieze de un premiu acordat de municipalitate. Cuplurile dornice de premiere trebuie sa aiba domiciliul in Iasi si sa faca dovada unei casnicii longevive, cu mentiunea ca premiul se acorda o singura data. „La inceputul anului trecut premiul era de 300 lei. A fost majorat in luna martie la nivelul sumei de 500 lei. Ambii soti trebuie sa fie in viata, sa aiba domiciliul in Iasi si sa demonstreze prin certificatul de casatorie ca sunt impreuna de cel putin 50 de ani. Si in acest an vom sarbatori Ziua Familiei pe data de 15 mai in Parcul Expozitiei, aflandu-ne la a opta editie. Va fi inmanata si o diploma pentru promovarea valorilor morale ale familiei”, a precizat Marius Bodoga, sef Serviciu Stare Civila. In anul 2008 au fost premiate 304 cupluri, in 2007, 338 cupluri, in 2006, 358 cupluri, in 2005, 276 cupluri, iar in 2004 au fost premiate 491 de cupluri. Pana la data de 4 februarie au fost depuse 42 de dosare pentru acordarea premiilor. Premiile in bani vor fi transmise in perioada urmatoare prin mandat postal. Anul trecut primaria a sarbatorit, impreuna cu cele mai rezistente cupluri, Ziua Familiei. In Parcul Expozitiei s-au adunat peste 900 de pensionari si primaria a pregatit un program artistic. Insa in centrul atentiei au fost 60 de cupluri care au implinit 50 de ani de casatorie. Acestia au fost premiati de primar cu suma de 500 lei si o diploma. Cuplurile prezente au avut parte si de un moment artistic sustinut de Stefan Pintilie si ansamblul folcloric Busuioc Moldovenesc. Totodata, primaria a venit pregatita cu mici, carnati, frigarui si bere. Majoritatea celor prezenti care au implinit 50 de ani de casatorie au subliniat faptul ca un cuplu nu rezista daca nu exista respect intre parteneri.

Comentarii
  • Frumos pentru premierea cuplurilor care au implinit 50 de ani de la casatorie,,dar de ce numai cei din Municipiul Iasi,,de ce?????Cei din Judetul Iasi nu sunt ai Nostri????????????pentru ei nu e valabila aceasta premiere,,???Nu este la fel de necesara????Ganditi-va putin mai departe si Gasiti si pentru ei Fonduri…..Ca si ei sunt ai nostri,,,acesti Bunici adevarati care o duc poate mult mai greu si care si-ar dori si ei o floare si un plic cu aceasta suma<<

  • cuplurile din judet ar trebui premiate la nivel de primarie[comuna],asa ca primarii din mediul rural sa-si faca buget si pt acest tip de actiune!!!

Adauga un comentariu