Local

Bani pentru angajatorii care primesc elevi si studenti in practica

Publicat: 14 oct. 2016
1
A fost deschis apelul de proiecte „Stagii de practica pentru elevi si studenti, în sectorul agroalimentar, industrie si servicii”, cu o alocare totala de peste 47,8 milioane euro din Programul Operational Capital Uman (POCU). Fondurile europene destinate acestui apel au ca obiectiv cresterea numarului absolventilor integrati pe piata muncii, prin sustinerea programelor de învatare la locul de munca pentru elevii din învatamântul gimnazial, liceal si post-liceal, inclusiv scoli de maistri.
 
Pot depune proiecte în cadrul acestui apel institutiile din piata educationala în parteneriat de practica si formare cu angajatori, asociatii profesionale, Camere de Comert si Industrie, organizatii neguvernamentale, furnizori de orientare si consiliere profesionala. Actiunile proiectelor se vor desfasura în cele 7 regiuni mai putin dezvoltate ale României. Un proiect selectat poate primi între 75.000 si 500.000 euro, iar perioada maxima de implementare este de 24 de luni.
 
Proiectele se depun prin sistemul informatic MySMIS 2014, începând cu 13 octombrie 2016, pâna la data de 09 decembrie 2016. Obiectivul proiectului este cresterea numarului absolventilor de învatamânt tertiar universitar si nonuniversitar care îsi gasesc un loc de munca urmare a accesului la activitati de învatare, la un potential loc de munca / cercetare / inovare, cu accent pe sectoarele economice cu potential competitiv. Totodata, se urmareste cresterea participarii la programe de învatare la locul de munca a elevilor si ucenicilor din învatamântul secundar si tertiar nonuniversitar.
Adauga un comentariu