Eveniment-Social

Bani pentru comunele judetului, anul viitor

Publicat: 30 dec. 2011
1

Avand in vedere ca, in ultima perioada, autoritatile locale, in special primariile, au inregistrat mai multe datorii catre firme cu care au incheiat contracte de prestari servicii sau catre furnizorii de utilitati Guvernul a luat in calcul suplimentarea bugetelor comunelor si oraselor in prima parte a anului viitor. Initial fusese stabilit ca aceasta rectificare sa se efectueze la sfarsitul acestui an, dar nu s-a putut realiza deoarece nu s-au colectat fonduri suficiente la bugetul consolidat al statului. „Nu sunt suficiente incasari la bugetul de stat, insa cu siguranta anul viitor, la sfarsitul lunii ianuarie si inceputul lui februarie, se vor aloca fondurile necesare astfel incat autoritatile locale sa-si plateasca datoriile si sa-si finanteze in continuare investitiile”, a declarat ieri, deputatul UNPR, Luminita Iordache.

In orice caz, primarii comunelor spun ca este necesara o interventie a Guvernului. „In comuna Schitu Duca, numai datoriile la scoli sunt de 6 miliarde lei vechi. Daca nu se iau masuri urgente din partea Guvernului, imi este groaza sa ma gandesc ce o sa urmeze”, a declarat Mihai Mihalache, primarul comunei Schitu Duca.

De precizat ca multe comune din judet au accesat proiecte cu finantare europeana pentru modernizarea infrastructurii si trebuie sa asigure cofinantarea in 2012. Cum este vorba si despre comune sarace, probabil si in astfel de cazuri va fi necesar un sprijin financiar guvernamental.

Comentarii
Adauga un comentariu