Eveniment-Social

Bani pentru modernizarea sistemului de transport din Iasi

Publicat: 02 dec. 2014
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Comisia Europeana au convenit ca prioritara dezvoltarea planurilor de mobilitate pentru polii de crestere, astfel incat acestea sa devina cadrul suport al proiectelor de transport urban ce urmeaza a fi finantate prin Programul Operational Regional pentru perioada 2014-2020, cu sprijinul Fondului European pentru Dezvoltare Regionala.

Vezi si Proiect-gigant pentru reteaua de transport din Iasi

Guvernul Romaniei si Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare au incheiat un acord privind elaborarea  proiectului Planuri de Mobilitate Urbana Durabila pentru cei 7 poli de crestere din Romania si aglomerarea Bucuresti-Ilfov, printre care se numara si aria metropolitana Iasi. Planul de Mobilitate Urbana Durabila are ca obiectiv crearea unui sistem de transport urban durabil si modern, care sa sustina dezvoltarea economica prin cresterea accesibilitatii pentru populatie si marfuri. Acesta vizeaza modul in care oamenii si marfurile se deplaseaza, prin utilizarea diferitelor mijloace de transport. 

Mai multe detalii maine in cotidianul Buna Ziua Iasi


loading...

Comentarii
  • Daca Mihaita (primarele de Iasi) ramanea pe troleibuze, banii investiti in tramvaie si cale de rulare pentru ele, erau suficienti pentru un transport civilizat, dar de unde civilizatie la PSD ?De unde spaga?

Adauga un comentariu