National

Banii inapoi, domnule Varna!

Publicat: 30 iul. 1999

•Primarul Constantin Simirad a tolerat sustinerea ilegala a unui consilier in CL •”Simirad a incercat prin orice mijloace, unele dintre ele neortodoxe, sa atraga oameni in Partidul Moldovenilor. Trebuie sa-i demonstram ca nu are dreptul sa incalce legalitatea”, a spus deputatul Mogos

Mentinerea ilegala a lui Robert Varga in functia de consilier local a stirnit vii reactii din partea PNL. Reamintim ca respectivul consilier local, membru al Partidului Moldovenilor, ar fi trebuit sa lase locul vacant inca din luna iunie 1998. Acest aspect era reclamat prin declararea neconstitutionalitatii actului legislativ prin care Robert Varga a fost nominalizat consilier. In acest sens, primarul Constantin Simirad avea obligatia sa promoveze in CL un proiect prin care sa urma sa se constate incetarea mandatului consilerului Robert Varga. Deoarece primarul nu a respectat legislatia in vigoare, PNL a fost lipsit de un post de consilier in CL. In mod ilegal, bugetul local a fost „usurat” de circa 18 milioane lei reprezentind suma indemnizatiilor lunare pe care le-a incasat consilierul Robert Varga.

„Situatia este sensibila si inedita”, a declarat deputatul PNL Adrian Mogos

Rezervindu-si, dupa cum este si firesc, dreptul de a-si apara interesele, PNL a sesizat Prefectura si Primaria despre abuzul facut cu buna stiinta de primarul Constantin Simirad. „Situatia este sensibila si inedita. Voi ridica aceasta problema si conducerii centrale a PNL. Problema consilierului Robert Varga ar fi trebuit inaintata in contenciosul administrativ si nu cunosc motivele pentru care autoritatile locale nu au procedat asa. Respectivul post de consilier trebuie sa revina liberalilor si celor din Partidul Moldovenilor. Simirad a incercat prin orice mijloace, unele din ele neortodoxe, sa atraga oameni in Partidul Moldovenilor. Trebuie sa-i demonstram ca nu are dreptul sa incalce legalitatea. Faptul ca aceasta practica a primarului a fost adusa la cunostinta opiniei publice este un semn ca lucrurile se pot indrepta. Primarului Constantin Simirad i se pot imputa indemnizatiile incasate de consilierul Robert Varga. Se poate face referire chiar si la Consiliul Local sau la consilieri deoarece si ei poarta raspunderea personala pentru actiunile lor”, a declarat deputatul Adrian Mogos, presedintele filialei iesene a PNL.

Ovidiu MARDAREloading...

Adauga un comentariu