Local

Banii regiilor, cheltuiti pe tramvaie SH, toalete ecologice sau sisteme antivirus

Publicat: 25 apr. 2011
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:217773;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Majoritatea sefilor de regii si institutii subordonate Consiliului Local au stabilit deja pe ce se vor duce banii iesenilor in acest an @ RATP promite noi tramvaie second-hand, sefii Salubris cumpara toalete ecologice si softuri, conducerea Ecopiata vrea doua autoturisme, iar Servicii Publice SA va cheltui banii pe lubrifianti

Regia Autonoma de Transport Public (RATP)
se pregateste sa ofere iesenilor un nou transport de „calitate”. Societatea are in plan achizitionarea in acest an a noua tramvaie de tip GT8. Este vorba de cele mai mari tramvaie care vor circula prin Iasi, unul dintre ele fiind aduse la sfarsitul anului trecut de la Augsburg, Germania. Conform unui proiect de hotarare initiat de RATP, vagoanele vor fi achizitionate din surse proprii ale Regiei si vor costa aproximativ 500.000 lei. Rezulta un pret, care include si transportul pana la Iasi, de 113,2 mii euro pe tramvai. Evident, vagoanele sunt second-hand, ca de altfel tot parcul actual al RATP. „Pentru anul 2011, finantarea investitiilor va fi asigurata numai din surse proprii, pentru ca de la bugetul local nu au fost repartizate alocatii bugetare pentru investitii. Referitor la sursele proprii de finantare, precizam ca acestea cuprind fondul de amortizare a mijloacelor fixe, iar investitiile propuse în planul anual al achizitiilor publice se refera la dotari cu mijloace fixe, care se vor realiza în functie de posibilitatile financiare ale Regiei. Pentru anul 2011, avand în vedere necesitatea stringenta de asigurare a cerintelor operative de transport, RATP Iasi îsi propune achizitionarea din resurse proprii a unui numar de noua tramvaie GT8 si a transportului international al acestora, valoarea estimata de achizitie fiind în suma de 500 mii de lei”, se arata in respectivul proiect de hotarare.
Tramvaiul GT8 care circula la Iasi are 235 de locuri, dintre care 61 pe scaune.
O alta societate subordonata Consiliului Local isi propune sa-si innoiasca parcul auto in acest an. SC Citadin SA are in vedere investitii de peste 3,5 milioane lei. „Programul de investitii în utilaje, masini si instalatii moderne de fabricatie va permite îmbunatatirea calitatii lucrarilor prestate si cresterea productivitatii muncii”, sustin oficialii institutiei.

Salubris – pubele, autogunoiere si… sisteme antivirus

Mult mai cheltuitori se anunta a fi sefii Salubris in acest an. Ei sunt gata sa investeasca aproape 5,8 milioane lei. banii se vor duce pe o autospeciala pentru salubrizare stradala, un incarcator frontal, doua autoutilitare cu cinci locuri, o autogunoiera, o autospeciala echipata cu lift pentru ridicarea containerelor, o autobasculanta, noua toalete ecologice, 3.000 de pubele de 240 litri, doua prescontainere, modernizarea a 100 de puncte gospodaresti, noua module de tip vestiar, 600 de eurocontainere, un autosasiu cu suprastructura de incarcare containere tip hook lift si macara, 200 containere pentru colectarea PET-urilor, un strung universal, precum si… sisteme antivirus, server aplicatii, doua imprimante laser, un switch de retea cu 24 porturi, sisteme de calcul si diverse componente.
Alti sefi de institutii s-au gandit, insa, ca au nevoie de autoturisme pentru deplasarea in teren. Este vorba sefii Ecopiata SRL care vor sa cumpere doua masini, in valoare de 81 mii lei. Inca 300 mii lei vor fi cheltuiti de acestia pentru reparatia centrului Hipic, precum si pentru amenajarea birourilor administrative in Piata Alexandru cel Bun.
Sefii SC Servicii Publice SA au prevazut in acest 11,2 mii lei, banii urmand sa fie cheltuiti pentru combustibil si lubrifianti.

Adauga un comentariu