International

Barack Obama: Asasinarea lui Boris Nemtov reprezinta o dovada a inrautatirii libertatilor in Rusia

Publicat: 03 mart. 2015
1
Presedintele american Barack Obama a apreciat marti ca problemele Rusiei legate de libertatea presei, libertatea de intrunire, libertatea de informare si respectarea drepturilor cetatenesti s-au inrautatit in ultimii ani, relateaza RIA Novosti. Asasinarea opozantului rus Boris Nemtov reprezinta o dovada a inrautatirii respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului in Rusia, a apreciat Barack Obama pentru Reuters, potrivit RIA Novosti.
„Nu stiu ce s-a intamplat, dar stiu ca problemele legate de libertatea presei, libertatea de intrunire, libertatea de informare, respectarea drepturilor si a libertatilor cetatenesti sunt in prezent mai mari in Rusia decat in urma cu patru, cinci sau zece ani”, a declarat presedintele american.
Boris Nemtov, un lider al opozitiei ruse, a fost impuscat de cateva ori, vineri, inainte de miezul noptii, in timp ce se plimba pe podul Bolsoi Moskvoretki, in apropiere de Kremlin, in compania modelului ucrainean Anna Duritkaia. El va fi inhumat marti la cimitirul Troiekurovskoie din Moscova.
Adauga un comentariu