National

Barack Obama si-a facut selfie in salbaticie – FOTO

Publicat: 03 sept. 2015
1

Barack Obama, presedintele Statelor Unite ale Americii, a facut apel pentru o actiunea „rapida” in lupta impotriva incalzirii globale, intr-un discurs tinut la Kotzebue, localitate aflata la cincizeci de kilometri nord de Cercul Arctic. Desi este cel mai puternic om al planetei, chiar si el face selfie-uri. Presedintele american a publicat pe pagina de Instagram a Casei Albe o imagine inedita. Cel mai puternic presedinte de pe planeta a postat pe internet o fotografie facuta in Alaska alaturi de Bear Grylls. Barack Obama a fost invitat special al unui episod al emisiunii despre tehnici de supravietuire alaturi de Bear Grylls. Seful statului american se afla in vizita oficiala in aceste zile in Alaska. Presedintele a luat la pas un important parc national si a profitat de ocazie ca sa atraga atentia lumii asupra schimbarilor climatice.

Vezi si Dan Vasile Mihale: Europa, terenul de joaca al lui Obama si Putin

„Este un lucru pe care nici un alt presedinte american nu l-a facut pana astazi: sa calatoreasca dincolo de Cercul Arctic!”, a declarat Obama in discursul din sala de sport a unei scoli din acest mic oras de 3.000 de locuitori. „Sunt extrem de mandru„, a spus seful administratiei americane in fata a o mie de oameni.
Reluand temele dezvoltate de la inceputul vizitei sale de trei zile in Alaska, el a subliniat modul in care acest stat trebuie sa ii ajute pe americani sa fie constienti de urgenta unor actiuni. „De-a lungul anilor, am incercat sa fac in asa fel incat ca si restul tarii sa devina mai constient de schimbarile climatice”, a explicat Obama. „Dar voi le traiti deja”, a precizat el. „Ceea ce se intampla aici ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru America, un semnal de alarma pentru intreaga lume”, a adaugat presedintele american. Calatoria de trei zile in Alaska a presedintelui Obama are loc cu trei luni inainte de conferinta de la Paris, care are ca scop un acord global pentru a incerca limitarea incalzirii globale la doua grade Celsius si a evita accelerarea acestui fenomen. Statele Unite ale Americii sunt al doilea mare emitator de gaze cu efect de sera de pe Terra, pe primul loc situandu-se China.

Adauga un comentariu