International

Barack Obama si Hillary Clinton, cele mai admirate persoane din SUA

Publicat: 28 dec. 2010
1

Presedintele american, Barack Obama, si secretarul de stat american, Hillary Clinton, sunt cele mai admirate persoane din Statele Unite in 2010, potrivit unui sondaj anual realizat de firma de cercetare Gallup.

Obama a castigat in categoria barbatilor, obtinand 22 la suta din voturi, fiind urmat de fostii presedinti ai SUA, George W. Bush (5%) si Bill Clinton (4%), relateaza AFP.

Dupa cei trei s-au clasat fostul lider al Africii de Sud, Nelson Mandela, si fondatorul Microsoft, Bill Gates, fiecare cu cate 2 la suta.

De altfel, Barack Obama detine titlul de cel mai admirat barbat inca din 2008, cand a castigat alegerile si a devenit primul presedinte de culoare al Statelor Unite. In acel an, 32 la suta din respondenti au votat pentru el.

In randul femeilor, Hillary Cliton si-a pastrat titlul de cea mai admirata femeie pentru al noualea an la rand, dupa ce a dominat clasamentul in ultimele doua decenii.

In acest an, 17 la suta din respondenti au votat pentru ea, fiind urmata de fosta candidata la postul de vicepresedinte, Sarah Palin, cu 12 la suta, si magnatul media Oprah Winfrey, cu 11 la suta.

Prima doamna a SUA, Michelle Obama, a iesit pe locul patru, cu 5% din voturi, in timp ce fostul secretar de stat, Condoleezza Rice, a fost pe cinci, cu 2% din voturi.

Sondajul s-a desfasurat in perioada 10 – 12 decembrie, pe un esantion de 1.019 adulti din Statele Unite, existand o marja de eroare de +/- 4 la suta.

Adauga un comentariu