International

Barack Obama va vizita pentru prima data o moschee. Vezi ce urmareste

Publicat: 31 ian. 2016
1

Presedintele american Barack Obama va vizita pentru prima data o moschee din Statele Unite!

Liderul de la Casa Alba va merge in lacasul de cult saptamana viitoare, pentru a reafirma importanta libertatii religioase, anunta Presedintia americana.

Obama a mai vizitat moschei, insa doar in afara Statelor Unite, in timpul deplasarilor sale in strainatate.

Barack Obama va vizita la mijlocul saptamanii ce urmeaza moscheea Societatii Islamice din Baltimore, aflata in estul Statelor Unite. Aici, seful statului american va participa la o masa rotunda alaturi de cei din comunitate si va tine un discurs, au anuntat oficiali de la Casa Alba.

La moschee, Obama va aduce un omagiu contributiei musulmanilor americani la bunastarea tarii si va sublinia importanta libertatii religioase, se anunta intr-un comunicat emis de presedintie. Liderul de la Casa Alba a mai vizitat moschei in afara Statelor Unitem in timpul vizitelor sale in strainatate.

Aflat in ultimul sau an ca presedinte, Obama a facut apel la americani sa respinga comentariile antimusulmane ale unor politicieni, mai ales cele facute de principalul candidat republican la alegerile prezidentiale Donald Trump.

Trump a cerut interzicerea intrarii musulmanilor in Statele Unite dupa un atac armat comis recent de doi musulmani, sot si sotie, inspirati de militantii islamisti.

Cei doi au ucis 14 persoane la San Bernardino in California, la inceputul lunii decembrie.

Adauga un comentariu