Drumetii

Barajul Poiana Uzului

Publicat: 23 feb. 2012
9

Pe vesanti ici colo urme ale masinilor offroad care au sapat fagase in pamintul muntilor Nemirei.
Toata zona Lacului Poiana Uzului face parte din Rezervatia Naturala Nemira, cu toate acestea in coada lacului isi fac aparitia constructii private care aduc prejudiciu florei si faunei din zona si nu numai,pentru ca apa din lac este folosita la alimentarea cu apa a orasului Baacu, adica este zona de protectie fitosanitara.

Tot in coada lacului intilnim o manastire care se afla in renovare si izolare termica.
Ajunsi in coada lacului intilnim citiva localnici care se opinteau sa taie niste butuci pentru foc, ii deranjam cu o intrebare despre drumurile care se bifurcau in acea zona.

Am aflat ca drumul DJ123 care duce la Sanmartin este unul criminal pentru masina asa ca vrem sa scurtam suferintele suspensiei masini si facem cale intoarsa spre pensiune unde incigem un foc pe cinste.

Drumul spre baraj nu este semnalizat dar intreband prin sat il gasim foarte repede. Cind venim dinspre Darmanesti dupa ce se trece de fosta rafinarie drumul face o curba la dreapta spre baraj daca mergem inainte ajungem la baza barajului dar viram usor la dreapta spre baraj. Asfaltul este foarte bun, semnalizat, fiind renovat de curind dar sa nu credeti ca minunea tine prea multi km, pina la baraj iar de acolo drumul incepe sa se strice sistematic.
Zona este mirifica, este propice aventurilor cu ATV, mountain biking, drumeti si alte sporturi care sa va ridice nivelul de adrenalina.
Pacat de frumusetea barajului si a lacului pe care il poti admira numai de la distanta.





Adauga un comentariu