Magazin

Barbat EUTANASIAT dupa o operatie de schimbare de sex esuata

Publicat: 01 oct. 2013
1

Un belgian in varsta de 44 de ani a fost eutanasiat, luni, dupa ce medicul a apreciat ca suferintele sale fizice, rezultate in urma unei operatii de schimbare de sex esuate, au devenit „insuportabile”, a anuntat marti presa belgiana.

Nathan Verhelst a murit intr-un spital din Bruxelles, inconjurat de mai multi prieteni, la sfarsitul unei lungi proceduri in vederea obtinerii acordului lumii medicale intr-o tara, Belgia, unde eutanasia este legala din 2002, potrivit Mediafax.

„A murit impacat”, a declarat medicul care l-a asistat, Wim Distlemans, de la spitalul universitar flamand VUB. Toate conditiile efectuarii eutanasiei au fost intrunite, pacientul reusind, „in acest caz, sa vorbeasca clar despre suferintele sale fizice insuportabile”, a precizat el pentru cotidianul Het Laaste Nieuws.

Nathan avea sexul feminin la nastere, intr-o familie de trei baieti, si purta prenumele Nancy. El a fost respins de parinti, care si-au dorit din nou un baiat, potrivit cotidianului, care l-a intervievat cu o zi inainte sa moara.

Visand inca din adolescenta sa devina barbat, Nathan a suferit succesiv trei operatii, in perioada 2009-iunie 2012, dar nu a ramas multumit.

„Am pregatit dulciuri pentru a sarbatori noua mea nastere, dar, prima data cand m-am vazut in oglinda, am avut o aversiune fata de noul meu corp”, a relatat Nathan.

Pentru a fi efectuata eutanasia, o „persoana trebuie sa prezinte o afectiune grava si incurabila care i-ar cauza suferinte (…) de ordin psihic sau fizic”, a explicat Jacqueline Herremans, membra a Comisiei nationale privind eutanasia.

Dezbaterea pe tema eutanasiei continua in Belgia, unde Parlamentul urmeaza sa examineze aplicarea acesteia pentru minori „capabili de discernamant” si pentru adulti care sufera de Alzheimer. Marea majoritate a belgienilor sunt de acord cu noile modificari, potrivit unui sondaj aparut miercuri in Libre Belgique.

Un post de televiziune flamand, TV Oost, va difuza in curand un reportaj consacrat vietii lui Nathan.

Adauga un comentariu