Local

Barbati dati in urmarire, prinsi cand incercau sa treaca granita

Publicat: 14 ian. 2016
1

Politistii de frontiera au depistat un cetatean roman, urmarit national, pe numele caruia era emis un mandat de arestare pentru savarsirea unei infractiuni de furt din domeniul privat pe teritoriul Romaniei. In data de 13 ianuarie, in jurul orei 11:45, in Punctul de Trecere al Frontierei Oancea, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei de stat, pe sensul de iesire din tara, cetateanul roman, Gheorghe N., in varsta de 58 de ani, domiciliat pe raza judetului Galati, pasager intr-un autoturism marca Dacia, inmatriculat in Romania.

„La controlul de frontiera, lucratorii nostri au constatat ca pe numele barbatului este emisa o alerta de punere in aplicare a unui mandat de arestare, acesta avand de executat o pedeapsa de doi ani si sase luni pentru savarsirea unei infractiuni contra proprietatii pe teritoriul Romaniei”, au declarat reprezentantii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi. Barbatului i s-a intrerupt calatoria, aceasta fiind predat unei echipe operative a politistilor, in vederea luarii masurilor ce se impun.

Totodata, politistii de frontiera din Albita au depistat si retinut un cetatean din Republica Moldova urmarit international, pe numele caruia era emis un mandat de arestare pentru savarsirea unor infractiuni de furt din domeniul privat pe teritoriul Germaniei.

Este vorba despre Nicolae B., in varsta de 36 de ani, care conducea un autoturism inmatriculat in R. Moldova. Pe numele barbatului era emisa o alerta de punere in aplicare a unui mandat european de arestare emis de autoritatile germane. Acesta a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale a I.P.J. Vaslui.
Adauga un comentariu