Stiri medicale

Barbatii diabetici risca sa ramana fara mostenitori

Publicat: 11 ian. 2011

Aceasta este concluzia unui studiu realizat in Marea Britanie.

O echipa de cercetatori de la Universitatea Queens, din Belfast si-a propus sa compare calitatea spermei barbatilor sanatosi cu cea a barbatilor care sufera de diabet. Studiul a scos la iveala faptul ca barbatii ce sufera de aceasta afectiune risca sa ramana fara urmasi, in cel mai rau caz. 

Potrivit oamenilor de stiinta, intre esantionele provenind de la cele doua grupuri erau deosebiri esentiale in ceea ce priveste calitatea. In cel de-al doilea caz, cand barbatii sufereau de diabet, s-a observat ca desi mostrele pareau identice, ca si aspect, erau deosebiri si in ceea ce priveste volumul.

In plus, s-a observat ca si ADN-ul continut avea de suferit in cazul diabeticilor, Toate astea arata ca fertilitatea ar putea avea de suferit daca aveti diabet. Dr. Ishola Agbaje, unul dintre cercetatori, este prima cercetare de acest fel. Urmatoarele studii, deja planificate, vor incerca sa determine daca diabetul are acelasi efect negativ asupra ADN-ului si, implicit asupra fertilitatii, ca si fumatul.

Citeste si:

Diabet zaharat- tratament naturist

Sucul de noni, prietenul diabeticilor 

Migdalele pot preveni si vindeca diabetulloading...

Adauga un comentariu