Viata de cuplu

Barbatii isi streseaza mai mult sotiile decat copiii

Publicat: 31 mart. 2019
7

Viata de parinte este frumoasa, insa privita din anumite unghiuri poate fi extrem de stresanta si de extenuanta. In toata aceasta ecuatie a familiei cel mai nefericit personaj ramane mama. De ce? Pentru ca femeia trebuie sa fie o sotie minunata, o gospodina desavarsita si o mama grijulie. Pe langa asta, femeia secolului 21 are si cariera, care o transforma intr-o super-femeie. Stresul cauzat de sot si copii o oboseste si asta ii poate afecta jobul.

Pentru a studia mai bine aceasta situatie, www.today.com a efectuat un sondaj la care au participat peste 7.000 de mame. Rezultatele au aratat ca nivelul mediu de stres pentru o mama este de 8,5 din 10. In plus, 46% dintre femeile chestionate au spus ca sotii lor le provoaca mai mult stres decat copiii lor. 

Un alt lucru pe care cercetatorii l-au descoperit in urma sondajului a fost ca trei din patru mame cu parteneri au raportat ca ele indeplinesc majoritatea indatoririlor parintesti si casnice. Una din cinci mame a raportat, de asemenea, ca nu primeste ajutor suficient din partea sotului, ceea ce este o sursa imensa de stres zilnic. De asemenea, mamele s-au plans ca nu au suficient timp, pentru a face tot ce trebuie facut intr-o zi obisnuita.

Stresul afecteaza de doua ori mai des inima femeilor decat cea a barbatilor. Un alt studiu efectuat de Universitatea din Padova a constatat ca, daca sotia nu mai este, iar sotul ramane cu toate responsabilitatile, sanatatea sa se deterioreaza. Dar daca sotul nu mai este, starea de sanatate a sotiei se imbunatateste. E de inteles de ce scotianca Jessie Gallan a trait 109 ani. Batrana nu s-a casatorit niciodata! Nu se stie insa daca acesta a fost secretul longevitatii sale, insa a marturisit inainte de a muri in 2015 ca a fost foarte fericita fara niciun barbat in viata sa.

In ciuda tuturor sondajelor si a studiilor, statisticile arata ca femeile traiesc in medie 81 de ani, fata de barbati, care au o speranta de viata de 76 de ani (n.r. cifrele sunt pentru SUA). Femeile continua sa supravietuiasca. Nu degeaba se spune ca femeile reactioneaza mai bine la stres decat barbatii.

Videochat

Adauga un comentariu