Boli si tratamente

Barbatii se confrunta cu o noua problema: alergia la propria sperma

Publicat: 19 ian. 2011
7

Afectiunea numita sindrom de rau postorgasmic sau POIS, a fost descoperita de oamenii de stiinta olandezi. 

Barbatii care sufera de asa ceva pot avea febra, nasul le curge, se simt foarte obositi, iar ochii „frig”. Potrivit Daily Mail, aceste simptome apar la cateva minute dupa orgasm si pot dura chiar si o saptamana. Pentru prima oara s-a pomenit despre acest sindrom misterios in mai multe jurnale medicale din 2002, insa in acea vreme nu se stia ce il cauzeaza si cum poate fi tratat. 

De curand au fost publicate doua studii pe aceasta tema, in Jurnal of Sexual medicine, care raspund la aceste doua intrebari. Potrivit primului studiu, realizat de un profesor de la Universitatea Utrecht, este vorba despre o reactie alergica la sperma. Cel de-al doilea vine si cu o solutie la aceasta problema. 

Descoperirea contrazice teoria acceptata pana acum, conform careia afectiunea ar avea o cauza psihologica. In cadrul cercetarii, profesorul Marcel Waldinger a analizat 45 de barbati diagnosticati cu POIS, observand ca atunci cand actul nu se termina cu ejaculare, subiectii nu aveau se suferit. Indata ce aceasta aparea, apareau simptomele, uneori la numai cateva minute distanta. 

In cel de-al doilea studiu, cativa dintre voluntari au fost supusi unei terapii folosita in cazul alergiilor, cand organismul este expus gradual agentului cauzator de alergii, observandu-se ca aceasta functioneaza, chiar daca rezultatele s-au vazut in timp, de la unul pana la trei ani. 

Citeste si:

8 lucruri mai putin stiute despre sex si barbati  

Lucruri mai putin stiute despre penis  

Adauga un comentariu