Titlurile zilei

Bărbatul care doarme într-o stație de autobuz din cea mai bogată comună ieșeană! „Timp de două săptămâni a stat pe banca aia”

Publicat: 24 sept. 2022
Bărbatul care doarme într-o stație de autobuz din cea mai bogată comună ieșeană Timp de două săptămâni a stat pe banca aia
Bărbatul care dormea într-o stație din cea mai bogată comună ieșeană a fost adăpostit

Vasile Ciudai este numele ieșeanului care a emoționat o comunitate întreagă, dormind aproximativ două săptămâni în una din stațiile din Ciurbești, comuna Miroslava. După ce mai mulți locuitori au sesizat faptul că în cea mai bogată comună din România, respectiv din Iași, un bărbat stă pe o bancă, în frig, s-a găsit o rezolvare. Se pare că unul dintre săteni l-a luat acasă până când acesta va fi primit într-un centru de urgență din municipiu

Deși oamenii din zonă precizau că Vasile Ciudai face parte din comună cu acte cu tot, reprezentanții primăriei au făcut lumină în acest caz, precizând că nu este așa.

Bietul om care dormea în stația din Ciurbești ar fi din comuna Țibana și ar fi avut probleme cu familia, alegând să stea pe străzi. În plus, bărbatul ar fi muncit la o stână, la un gospodar de acolo.

Bărbatul care dormea în stație a fost adăpostit

După valul de reacții acide în care mai mulți locuitori din Ciurbești, comuna Miroslava, se plângeau de faptul că un suflet doarme de zile întregi într-o stație din zonă, fără ca vreo autoritate să intervină, se pare că problema s-a rezolvat, cel puțin pentru o perioadă.

„Noi l-am dus acasă acum o lună de zile, a avut piciorul în ghips. La solicitarea dumnealui s-a făcut ancheta socială și a fost dus la domiciliul declarat, în comuna Țibana. Nu este rezident de Ciurbești, are o carte de identitate provizorie, personalul de la secția de poliție l-a verificat și este din Țibana.

El a lucrat cu ziua pe la cineva din Ciurbești, pe la o stână. A fost dus la domiciliu, a revenit în municipiu pentru a-și scoate ghips-ul și nu s-a mai dus acasă pentru că spunea că are un conflict în familie, cu soția. Acum a fost luat de o familie din Miroslava și a fost adăpostit. Noi am făcut demersurile necesare pentru a fi plasat în regim de urgență într-un cămin al Consiliului Județean, doar că nu stă. A mai fost luat de o persoană din Miroslava acum ceva timp și a plecat”, a declarat Ioana Popescu, șefa Serviciului de Asistență Socială Miroslava.

Bărbatul a stat două săptămâni pe o bancă

Din spusele celor care l-au văzut zile întregi pe Vasile Ciudai pe banca din stație, bărbatul ar avea copii și ar fi din Ciurbești, contrazicând cele spuse de autorități.

„A stat vreo două săptămâni, doar în stație, cred că l-a luat cineva acum că nu l-am văzut azi (ieri – n.r.). El a fost cu oile, un fel de baci, a avut familie, dar copiii nu vorbesc cu el, nu știu de ce. E dintotdeauna aici, de copil, a mai stat pe la oameni, dar până mai ieri l-a văzut în stație, două săptămâni a dormit pe banca aia. Nu știu cum a ajuns în situația asta”, a declarat un sătean din satul Ciurbești.
Comentarii
  • Salut. Pe nenea asta nu-l ajuta nimeni, dar pe copchii aia de la Casa Share, ale iepuroaicelor din mediul rural care fac sex fara prezervativ, imediat faceti donatii. Ce tii si cu lumea asta.

Adauga un comentariu