Aperitive

Barcute de cartofi cu sunca si telemea

Publicat: 15 iul. 2019

Cartofi umpluti cu telemea si sunca sunt o reteta care se face fara efort aproape deloc, asa ca e ideala pentru zilele in care nu ai chef sa gatesti. Pur si simplu speli cartofii si ii lasi in cuptor. Prepara o salata langa ei si cina este servita.

Ingrediente:

  • 8 cartofi potriviti
  • 200 g unt
  • 100 g telemea de oaie
  • 150 g cascaval
  • 150 g sunculita afumata
  • 1/2 lingurita verdeata uscata (rozmarin)
  • sare
  • piper
  • cateva fire de patrunjel

Mod de preparare:

Cartofii se spala si se pun in folie de aluminiu. Pune-i in tava si da-i la copt cuptorul incins, aproximativ o ora. Untul se pune intr-un castron si se freaca spuma. Se condimenteaza dupa gust cu sare si pier si se aromatizeaza cu verdeata uscata. Pune-l pe o folie din aluminiu si muleaza-l in forma de baton. Lasa-l apoi o ora, la rece, sa se intareasca. Cartofii copti se taie in doua si se presara cu telemea rasa, sunculita afumata taiata felii si cascaval ras. Se pune apoi cate o bucata din untul aromat deasupra, sa se topeasca incet. Se orneaza cu patrunjel.



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit