National

Barladenii cer autostrada Focsani-Albita

Publicat: 15 ian. 2012
1
Proiectul viitoarei autostrazi care ar urma sa lege Romania de Republica Moldova, prin cea mai importanta vama din estul Romaniei, cea de la Albita, starneste in continuare controverse.

Potrivit vrn.ro, un tanar din Barlad, interesat ca aceasta autostrada sa traverseze orasul in care s-a nascut si locuieste, a facut mai multe demersuri la Ministerul Transporturilor, cerand sa afle daca executia autostrazii este in vederile guvernantilor si cand se va realiza acest obiectiv. Raspunsul primit, cam in doi peri, l-a iritat mult pe tanarul barladean, care a decis sa porneasca, de unul singur o campanie de mediatizare a necesitatii demararii lucrarilor la autostrada Focsani-Barlad-Crasna-Albita.
Adrian Covasnianu este un tanar barladean, care cauta sa afle daca orasul si judetul in care s-a nascut este o prioritate pentru Guvern. Tanarul s-a adresat, prin parlamentarii din judet, catre Ministerul Transporturilor, cerand sa afle daca vor demara lucrarile la viitoarea autostrada care ar lega Romania de Republica Moldova si Rusia. Raspunsul primit l-a deranjat tare pe tanarul intelectual barladean, mai ales ca a primit un raspuns evaziv. „Obiectivul de investitii Autostrada Focsani-Albita este componenta a coridorului pan-european IX si se afla in faza de pregatire a documentatiei tehnice pentru demararea licitatiei privind achizitia serviciilor de proiectare, respectiv elaborarea studiului de fezabilitate. Construirea sectiunii de autostrada Focsani-Albita se va finanta prin Parteneriat Public-Privat tinand cont de necesitatea interconectarii retelei de autostrazi de pe teritorul Romaniei cu cea din Republica Moldova in contextul proiectului TRACECA”, sustine ministrul Anca Boagiu. Mai pe scurt, in vreo 5-10 ani se va face un studiu de fezabilitate care sa demonstreze ca este sau nu nevoie de autostrada, dupa care… Dumnezeu cu mila.
Comentarii
Adauga un comentariu