Info Turism

Barurile in spatiile darapanate, tot mai cautate: “E genul nostru, asa, tineresc”

Publicat: 11 iun. 2019
9

Un nou concept in materie de baruri isi face loc si la noi in tara. Este vorba despre “ruin pub-uri” – adica localuri construite in spatii darapanate, multe dintre ele salvate de la demolare.

Aici mobilierul este reciclat, adica o cada veche este transformata in fotoliu, din butoaie si aspiratoare rasar flori, iar lustrele sunt de fapt ligheane aruncate.

Nu gasesti doua mese la fel, si nici mai mult de trei-patru scaune identice. Totul se cumpara din mers, de la second hand.

Inspirat dintr-un bar celebru din Budapesta, acest ruin-pub din inima orasului Sfantu Gheorghe atrage imediat privirile. La amenajarea lui au ajutat si localnicii.

Kinga Jozsi, proprietara: “Vine lumea si ne aduce lucruri care nu le mai sunt folositoare, dar ne sunt noua folositoare: un lighean din care facem o lampa, umbrela care devine lampa. Cada in care stam este o cada de inox care a fost aruncata, ar fi trebuit sa ajunga la fier vechi si am zis sa este o posibilitate foarte buna sa facem un fel de sezlong.”

Iar sirul inventiilor continua, potrivit stirileprotv.ro.

Zsolt Sandor, barman: “Am transformat tot aspiratorul intr-un ghiveci cu flori, inclusiv si furtunul.”

Astfel de pub-uri se gasesc si in Oradea. Trei frati au cumparat aici cu 200.000 de euro un imobil vechi in care au mai investit 70.000 in amenajari, dar fara sa atinga peretii invechiti ai camerelor.

Gyorgy Ianos, proprietarul barului: “Suntem un ruin pub mai atipic. Facem expozitii de picturi, de foto, tinem tot felul de evenimente culturale”

Clienta: “E genul nostru, asa, tineresc, desi e vintage, ne place aici. Si tot pe-aici suntem.” 

Reporter: “Ca si cum ai fi acasa?”

Clienta: “Exact, asa ne simtim.”

Si acest restaurant din Cluj are o atmosfera boema inca de la intrare.

Clienti: ”Iti da senzatia asta de foarte vechi pastreaza autenticitatea de candva si asta il face unul dintre restaurantele foarte dragute si atractive”

Cristina Irimie, administrator restaurant: “Majoritatea sunt incantati sigur ca atractia principala este terasa pentru ca este singura suspendata asa aproape de Some; si senzatia este unica”.

Modelul ruin-pub-urilor vine din Ungaria, unde astfel de localuri sunt extrem de populare, mai ales printre turisti.

Adauga un comentariu