Eveniment-Social

Barurile neautorizate vor fi inchise

Publicat: 02 iul. 2001

In cursul zilelor urmatoare, Corpul Inspectorilor de Stat va lua la bani marunti toate barurile existente in judet, indeosebi cele din mediul rural, unde majoritatea isi desfasoara activitatea in conditii jalnice. Functionarea multora dintre aceste unitati constituie un adevarat atentat la sanatatea consumatorilor, cu atat mai mult cu cat unele nici nu au avizele sanitare de functionare. „Se va face inventarierea si controlul tuturor barurilor din mediul rural. In ultimul timp am constatat ca la trei-patru case a aparut un bar, dar care functioneaza in conditii improprii. Nu exista sursa de alimentare cu apa curenta, paharele se spala intr-o galeata cu apa fara a fi clatite sau fara a se schimba apa, este ceva de nedescris. Foarte multe dintre barulete nici nu au autorizatie de functionare, motiv pentru care vom solicita inchiderea lor”, a precizat dr. Cornelia Teodorescu, seful Corpului Inspectorilor de Stat.
De asemenea, vor fi verificate si unitatile ce functioneaza in vecinatatea sau chiar incinta caminelor culturale. De multe ori, pe langa discoteci sunt baruri in care se vand bauturi alcoolice si tinerii se obisnuiesc de prea timpuriu cu taria, fiind potentiali alcoolici. „In aceste unitati este permisa comercializarea, in cel mai bun caz, doar a berii slab alcoolizate. Caminul cultural este o institutie de cultura nu carciuma”, a mai spus dr. Teodorescu.
De asemenea, se continua controalele in pietele agroalimentare si va fi initiata o actiune de verificare a targurilor si oboarelor, unitatilor de alimentatie publica din zonele si de pe traseele turistice, precum si a unitatilor ce produc sau comercializeaza inghetata, inclusiv a dozatoarelor stradale.

Cristian DONOSEloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit