Sport

Baschet: Dan Pavelescu a renuntat la functia de antrenor al Politehnicii Moldrom

Publicat: 09 ian. 2000

•”Sunt consternat de atitudinea directorului Bucu”, afirma antrenorul demisionar

In numarul nostru de ieri aminteam faptul ca handbalistii de la Poli Nena nu au fost lasati sa se antreneze in incinta Salii Polivalente. Directorul DTSJ Iasi, Ioan Bucu, a recurs la aceasta masura din cauza neplatii datoriilor pe care le are CS Politehnica catre Directie. Din pacate, acest eveniment nu a fost singular, aceeasi soarta fiind impartasita si de baschetbalistii de la Poli Moldrom, cateva zile mai tarziu. Reuniti pentru efectuarea antrenamentelor pe data de 4 ianuarie, elevii antrenorilor Dan Pavelescu (principal) si Radu Boisteanu (secund) au fost pusi in situatia de a nu avea acces in Polivalenta, fapt ce a produs indignarea tehnicianului principal. „Ca si jucatorii, sunt consternat, indignat si dezamagit de aceasta decizie. Sincer, nu am crezut nici un moment ca se poate ajunge la asa ceva si consider ca gestul meu de a renunta sa mai conduc echipa de pe banca tehnica este ultimul lucru care se mai putea intampla”, a precizat Dan Pavelescu.

In demisia inaintata presedintelui clubului Politehnica, antrenorul a mai specificat ca decizia luata de Ioan Bucu constituie o „masura grava impotriva sportului de performanta, dand dovada de rea credinta si iresponsabilitate. Este o lovitura de gratie data unei formatii iubite, care a adus in tribunele Salii Polivalente, in ultimii ani, foarte multi spectatori”. Desi Octavian Neagoe, presedintele CS Politehnica, a precizat ca mai spera inca intr-o revenire asupra hotararii de catre Dan Pavelescu, acesta din urma a spulberat orice speranta, spunand ca „in aceste conditii nu se poate face performanta si ca atare renunt definitiv la functia de antrenor.

Imi pare rau ca am ajuns aici, pentru ca iubesc foarte mult aceasta echipa”. Iesenii se antreneaza la Scoala generala nr. 15 „L-am intrebat pe directorul Bucu daca putem plati pe loc, in fiecare zi, dupa fiecare antrenament si mi-a raspuns negativ, ca pana nu ne achitam de datorii nu vom mai avea acces in sala”, a declarat presedintele Octavian Neagoe. „In aceste conditii – a mai spus domnia sa – nu ne ramane alta varianta decat sa ne orientam catre sala de sport a Scolii generale nr. 15, in vederea efectuarii antrenamentelor”. Surprieste faptul ca inchirierea salii respective s-a scumpit cu doi dolari pe ora, de la cinci dolari cat costa anul trecut, clubul trebuind sa plateasca in acest moment sapte dolari pe timpul unei ore de antrenament.

Pana la reluarea campionatului (22 ianuarie – meciul Dinamo – Poli Moldrom), iesenii vor efectua zilnic cate doua antrenamente la scoala situata in apropierea Autogarii Iasi, de conducerea acestora ocupandu-se fostul „secund”, Radu Boisteanu. „Baietii se simt foarte bine si nu au probleme de sanatate, lucru constatat dupa efectuarea vizitei medicale”, a precizat Radu Boisteanu, antrenorul Politehnicii Moldrom. Nu numai Poli Moldrom are probleme financiare Nu este o noutate faptul ca baschetul romanesc trece in momentele de fata printr-o pasa neagra, in special din punct de vedere financiar. Se pare ca „tonul” l-a dat formatia BRD Ploiesti, aceasta fiind retrasa din campionatul Diviziei A tocmai din cauza crizei financiare, anul trecut. Mai nou, criza a cuprins si Bucurestiul, echipe de top ca Steaua, Dinamo, Soced si Sportul Studentesc nereusind sa achite salariile si primele jucatorilor.

Astfel, conform unor zvonuri, exista posibilitatea ca in scurt timp, Dinamo si Erbasu sa fuzioneze, urmand sa fie reprezentate pe firmamentul baschetului romanesc de o singura echipa. Situatie fara precedent in lumea sportului cu mingea la cos din tara noastra care confirma inca o data dezastrul financiar in care se afla aceasta disciplina.loading...

Adauga un comentariu