Sport

Baschet: Debut cu stangul pentru baschetbalistii ieseni

Publicat: 25 ian. 2000

Dinamo Bucuresti – Politehnica Moldrom Iasi 86-79 (56-32)

Framantata de numeroase probleme la acest inceput de an, Poli Moldrom aborda intalnirea de sambata din sala Dinamo intr-o infatisare oarecum schimbata. Fara Burlacu in teren si cu un alt „principal” pe banca tehnica, fata de cel de la sfarsitul anului trecut, echipa ieseana nu a reusit sa dea lovitura dinamovistilor, partida fiind pierduta inca din prima repriza. Jocul lipsit de precizie al iesenilor a permis gazdelor distantarea pe tabela inca din primele minute ale intalnirii, avantajul de la pauza, 56-32, dovedindu-se a fi decisiv in stabilirea invingatoarei. In actul secund al meciului, elevii lui Radu Boisteanu au incercat sa repare pe cat posibil greselile din prima repriza, apropiindu-se amenintator la un moment dat de echipierii lui Dinamo. Cu doua minute si jumatate inainte de final, gazdele aveau doar patru puncte avans, moment in care Scutelnic rateaza trei puncte si arbitrii fluiera eronat o faza ulterioara.

Tehnicianul iesean s-a aratat incantat de evolutia catorva dintre elevii sai, remarcandu-i pe tinerii Bogdan Dornescu si Florin Moscalu. „De asemenea, ma bucura si revenirea lui Sestopal pe lista marcatorilor ca si procentajul bun inregistrat de Scutelnic, lipsit o perioada de la antrenamente”, a precizat antrenorul.

Tehnicianul iesean a mai pus evolutia proasta din prima repriza pe seama oboselii, echipa ajungand la sala cu putin timp inainte de a incepe intalnirea, din cauza unei defectiuni a autocarului. „In aceste conditii, am fost pusi in situatia de a merge spre sala cu taxiurile”, a precizat Radu Boisteanu.

Referitor la situatia lui Catalin Burlacu, Radu Boisteanu a mai afirmat ca „jucatorul nici nu cunoaste regulamentul. Indiferent de doleantele sale, el trebuia sa se prezinte la meci, la fel cum a facut si Fometescu de la Soced Bucuresti. Oricum, in caz ca Federatia nu-l va declara jucator liber, va fi foarte greu pentru el sa revina in randurile echipei”.

Sa mai spunem ca joi, 27 ianuarie, se va lua in discutie la Federatia Romana de Baschet cazul jucatorului Catalin Burlacu.

Rezultatele complete ale etapei a 22-a:

West Petrom Arad – CSU Petrom Sibiu 80-70
Soced Bucuresti – Carbochim Cluj 69-64
Dinamo Bucuresti – Poli Moldrom Iasi 86-79
CSU ISA Pitesti – Herlitz Tg. Mures 88-78

Etapa viitoare, a 23-a (sambata, 29 ianuarie)
Poli Moldrom Iasi – Herlitz Tg. Mures
West Petrom Arad – CSU ISA Pitesti
Carbochim Cluj – Dinamo Bucuresti
CSU Petrom Sibiu – Soced Bucuresti

In urma rezultatelor etapei a 22-a, pe primul loc in clasamentul grupei valorice 1-8 se situeaza CSU ISA Pitesti cu 42 de puncte, urmatoarele doua pozitii fiind ocupate de CSU Petrom Sibiu cu 38 de puncte si respectiv West Petrom Arad cu 36 de puncte.

Politehnica Moldrom Iasi se situeaza dupa 22 de meciuri jucate pe locul 7, penultimul al grupei, cu 34 de puncte si un cosaveraj pozitiv, 1495-1474.

Au evoluat formatiile:
Dinamo Bucuresti: Simic 25 (5×3), Caraiani 3(1×3), Markovic 25 (3×3), Haisler 18, Constantinescu 4, Vergu 4, Mircea 4, Ivanov 3 (1×3), Chiran si Anton.

Politehnica Moldrom Iasi: Scutelnic 21 (3×3), Sestopal 14 (1×3), Dornescu 10, Moscalu 7, Anchel 5, Mirisevschi 10, Murgoci 8 si Popa 4.loading...

Adauga un comentariu