Sport

Baschet: Degringolada iesenilor continua

Publicat: 14 feb. 2000

•Politehnica Iasi – CSU Petrom Sibiu 61-89 (28-43), in etapa a 26-a a Diviziei A la baschet masculin

Cine a fost prezent sambata dimineata in „Polivalenta” ieseana s-a putut convinge din pacate de faptul ca baschetul din orasul nostru, la nivel de seniori, moare incet dar sigur. In fata unor tribune dezolant de goale, elevii lui Radu Boisteanu s-au acoperit de ridicol, cedand la campioana en-titre cu un categoric 61-89. Si asta nu pentru ca sibienii au evoluat foarte bine ci din cauza lipsei de vointa a iesenilor, categoric vizibila, gazdele facand figuratie in teren in fata unui adversar care nu a convins. Cei de pe Cibin au luat jocul pe cont propriu inca din debutul partidei, conducand din primul si pana in ultimul minut. Cu un Spasojevic in zi de gratie, sprijinit cu succes de Tordai, Claudiu Munteanu etc., Petrom Sibiu a repurtat o victorie extrem de importanta in fief-ul Politehnicii, aceasta fiind obtinuta fara emotii.

Intalnirea a debutat sub semnul deselor greseli de ambele parti, cei aproximativ 200 de spectatori fiind privati de spectacolul la care sperau, in special din partea campionilor. Aruncari gresite, mingi scapate cu usurinta, greseli nefortate, pase eronate, acesta este pe scurt tabloul unei prime reprize de o slaba factura tehnica si spectaculara. Pana in minutul 9, gazdele au tinut cat de cat pasul cu mai puternicul adversar, Dornescu reducand diferenta in acel moment la doar patru puncte, scor 16-20.

De aici incolo, elevii lui Mircea Vulc se distanteaza pe tabela odata cu trecerea timpului, conducand cu 13 puncte (29-16 in minutul 14), 14 puncte (37-23 in minutul 17) sau 15 puncte (41-26 in minutul 19), aceasta ultima diferenta inregistrandu-se si la pauza (scor 28-43). Repriza secunda incepe dezastruos pentru ieseni, in sase minute ei marcand 4 puncte si primind 16. Astfel, in minutul 26, scorul le era favorabil oaspetilor de o maniera categorica (32-59), diferenta de 30 de puncte la care s-a ajuns in scurt timp mentinandu-se pana la final, cand Vranceanu a redus-o la 28. 39-70 (min. 31); 49-79 (min. 36); 53-83 (min. 37); 59-89 cu cateva secunde inainte de fluierul de sfarsit al partidei, iata cateva repere ale unei reprize ceva mai dinamice.

Printre remarcatii meciului ii amintim pe Costel Moscalu, autor a 30 de puncte (Iasi), de partea cealalta evidentiindu-se Spasojevic si Tordai, ambii cu cate 24 de reusite. Diferenta neta si la capitolul aruncari de 3 puncte, sibienii punctand de sapte ori fata de numai doua reusite ale gazdelor.

Prin urmare, o infrangere cat se poate de previzibila pentru baschetbalistii politehnisti, situatia echipei iesene devenind tot mai critica odata cu scurgerea etapelor. Iar daca se vrea intr-adevar baschet de prima divizie la Iasi, ar fi cazul ca cei direct raspunzatori de destinele echipei sa se agite mai mult, dar cu folos. Pentru ca performanta sa-si reintre insa in drepturi, nu sunt de-ajuns numai banii. O pregatire temeinica a jucatorilor, disciplina atat in teren cat si in afara lui si vointa, aceasta din urma lipsind cu desavarsire din evolutia iesenilor, sambata. Iata cateva dintre hibele unei echipe nu demult adulata de un oras intreg, care au adus sportul cu mingea la cos din Iasi intr-o degringolada tot mai acuta.

Formatii:

Politehnica Iasi: Popa, Murgoci 4 puncte, Anghel 10, Dornescu 4, C. Moscalu 30 (1×3). Au mai evoluat Fl. Moscalu 4, Nanescu 5 (1×3), Gheorghiu, Vranceanu 2, Vrabie 2. Antrenor: Radu Boisteanu. CSU Petrom Sibiu: Spasojevic 24, Pelger 3 (1×3), Spanu 3 (1×3), Alecu 10 (1×3), Tordai 24 (3×3). Au mai evoluat Craciun 6, Rubint 4, Kovacs, Munteanu 9 (1×3), Lepadat 4. Antrenor: Mircea Vulc. La finele intalnirii, tehnicianul iesean a fost retinut in a face declaratii, spunand doar ca remarca din echipa pe Anghel, a carei revenire in joc s-a simtit.loading...

Adauga un comentariu