Sport

Baschet: In ciuda locului V, Iesenii nu au dezamagit

Publicat: 22 apr. 1999

•Echipa de baschet masculin Politehnica Moldrom a terminat, dupa cum se stie, aceasta editie de campionat pe locul V. Dupa ce anul trecut baschetbalistii nostri s-au clasat la finalul campionatului pe locul III, iata ca, un an mai tirziu, Poli Moldrom a coborit doua locuri. Cu toate ca iesenii au inregistrat un regres, formatia noastra a avut, totusi, o comportare destul de buna.

Echipa a avut numeroase momente grele in editia ’98-’99 a campionatului, unul dintre acestea fiind decesul parintilor baschetbalistilor Sestopal, Mirisevschi, Scutelnic si Petrovici. Viitorul echipei noastre de baschet depinde de cei care se ocupa de destinele team-ului – in functie de modul in care vor sti sa sudeze o formatie omogena. Asa cum a spus Dragan Petricevici, Poli Moldrom are resursele necesare pentru a aborda cu incredere sezonul viitor. Jucatorii tineri, precum Vrinceanu, Murgoci, Manescu, Zetu, Burlacu sau Scutelnic pot fi o solutie pentru urmatoarele campionate. In continuare vom trece in revista jucatorii care au evoluat pentru Poli Moldrom in campionatul recent incheiat.

Constantin Moscalu – a demonstrat ca este unul dintre cele mai bune produse din ultimii ani ai baschetului nostru. Moscalu este pentru baschetul iesean cam ce este Dobrin pentru fotbalul din Arges.
Sasa Sestopal – un adevarat lider de echipa, care arata lumii sportului ca virsta nu conteaza pentru a face performanta.
Mitica Anghel – este un jucator care a fost intr-o vizibila forma in aceasta editie de campionat. Este un jucator pe care si l-ar dori multi antrenori.
Sasa Scutelnic – jucator harnic si ambitios, Sasa a fost un component de baza in acest campionat.
Serghei Mirisevschi – a avut numeroase meciuri in care si-a demonstrat valoarea incontestabila.
Dan Popa – a fost un jucator util echipei, fiind si un component de baza.
Cristi Murgoci – acest jucator a crescut de la meci la meci. Este unul dintre jucatorii de viitor al formatiei.
Catalin Burlacu – tinarul jucator al Politehnicii Moldrom se afla intr-o perioada demna de invidiat a vietii sale sportive. Este, in prezent, unul dintre baschetbalistii cu mare viitor ai Iasului.
Viorel Manescu – a „explodat” pur si simplu in finalul acestui campionat, bineinteles in sensul bun. Are in fata un viitor frumos.
Ivo Petrovic – a fost unul dintre pilonii importanti ai echipei. Din pacate, nu a evoluat in ultimele jocuri, datorita tragicului eveniment prin care a trecut, prilejuit de decesul tatalui sau.
Silviu Vrinceanu – de la Silviu se asteapta mai mult in urmatoarea editie de campionat. Este un jucator serios si harnic, care poate creste rapid din punct de vedere valoric.
Tica Gheorghiu – nu a corespuns cerintelor staff-ului tehnic, fiind scos din lot.

In continuare va urma o perioada de pauza in care se vor face bilanturi, analize, dupa care, vorba lui Petricevici, „vom trage linie si vom vedea care sint planurile de viitor”. Oricum, pina la reluarea pregatirilor, baschetbalistii nostri vor avea o binemeritata pauza competitionala. loading...

Adauga un comentariu