Sport

Baschetul masculin iesean devine amintire

Publicat: 06 oct. 2006
1

• Echipa de baschet masculin a Clubului Sportiv Municipal (CSM) nu s-a inscris nici pana acum in Divizia B macar si sunt putin sanse ca gruparea condusa de Adrian Poeana sa se mai inscrie in campionat • Acesta ar putea fi sfarsitul unei echipe care in urma cu doar 8 ani termina sezonul pe a treia treapta a podiumului • „Daca nu am posibilitati financiare certe, nu mai inscriu formatia in campionat”, a declarat Adrian Poeana, directorul CSM Iasi • „Bani pentru Divizia A nu avem, iar pentru liga a doua nu ne da nimeni”, declara in urma cu cateva saptamani antrenorul Paul Paveliuc

Una dintre echipele de traditie ale baschetului masculin romanesc este aproape de desfiintare. Formatia, care in urma cu doar opt ani de zile termina campionatul pe locul 3, devine amintire. Echipa de baschet masculin a Clubului Sportiv Municipal (CSM) nu s-a inscris nici pana acum in Divizia B macar si sunt putin sanse ca gruparea condusa de Adrian Poeana sa se mai inscrie in campionat. Daca ar fi avut bani, baschetbalistii ieseni aveau si posibilitatea sa se inscrie in prima divizie dupa retragerea echipei din Arad, dar in lipsa fondurilor iubitorii sportului cu mingea la cos din Iasi ar putea urmari doar la televizor partide de baschet.

Rand pe rand, cei mai buni jucatori ai echipei au plecat de la Iasi, fie din cauza crizei financiare, fie din cauza certurilor cu antrenorul Paul Paveliuc. Numai in ultimul an de zile au plecat de la Iasi Murgoci, Mladenovic, Madalin Nicolae, Florin Moscalu sau Viorel Nanescu, astfel ca Paveliuc mai poate conta doar pe cativa jucatori tineri. Singurul jucator cu nume care a ramas la Iasi este Lobanov, care in pofida greutatilor financiare este dispus sa nu paraseasca gruparea. Mai mult decat atat, dupa ce a fost exclusa din campionatul trecut din cauza datoriilor, echipa ieseana va fi obligata sa prezinte macar cateva garantii pentru acceptarea in noul sezon al Diviziei B. „Daca nu am posibilitati financiare certe, nu mai inscriu formatia in campionat. Am intentionat inca de cand am preluat echipa sa asiguram macar un buget stabil, dar pana acum nu s-a putut. Nici acum nu vom primi bani din partea Agentiei Nationale pentru Sport, asa ca nu prea mai avem nici o sansa”, a declarat Adrian Poeana, directorul CSM Iasi. „Bani pentru Divizia A nu avem, iar pentru liga a doua nu ne da nimeni”, spunea in urma cu cateva saptamani antrenorul Paul Paveliuc.

Datorii

De asemenea, membrii Comisiei pentru Tineret si Sport (CTS) din cadrul Consiliului Local (CL) intentionau sa analizeze daca mai acorda vreun ban gruparii antrenate de Paul Paveliuc. Presedintele comisiei, Sorin Iacoban, a recunoscut ca in momentul in care CL a decis sa dea lunar cate 100 milioane lei (10 mii RON) pentru CSM, consilierii locali nu stiau ca echipa va ajunge in esalonul secund. Totusi, cum situatia clubului este foarte grea, nu este exclus ca membrii CTS sa fie de acord cu finantarea lunara a echipei de baschet. „La momentul la care am decis sa acordam cate 100 milioane lei (10 mii RON – n.r.) pentru echipa de baschet masculin, nu stiam ca va retrograda. In mod normal intentionasem sa reducem finantarea, dar totul depinde insa si de ceea ce doreste conducerea CSM de la noul sezon. Astfel, daca se doreste promovarea imediata a formatiei in prima liga, atunci cred ca nu ar fi o problema sa continuam sa sustinem gruparea. In schimb, daca se vrea ca aceasta formatie sa ramana in liga a doua, atunci nu vad de ce am mai contribui si noi financiar”, a declarat Sorin Iacoban, presedintele CTS, din cadrul CL. In urma cu o luna de zile, CSM acumulase deja datorii totale in valoare de aproximativ 1 miliard lei (100 mii RON). In aceasta suma sunt incluse si amenzile in valoare de 200 milioane lei (20 mii RON), neplatite nici pana acum Federatiei Romane de Baschet (FRB).

Tags:
Adauga un comentariu