Actualitate

Basescu a primit mai multi bani pentru deplasari

Publicat: 07 feb. 2009
1

Presedintele a primit de la guvern un plus de 50% pentru deplasari externe, bani cu ajutorul carora s-ar putea vedea saptamanal cu alegatorii din diaspora.Ce a taiat guvernul Tariceanu in dreptul presedintiei, in primul proiect de buget pentru 2009, a suplimentat consistent cabinetul Boc. Noul guvern a avut grija in special de deplasarile in strainatate ale presedintelui Basescu, ajustate, in an electoral, cu aproape 1 milion de euro in plus fata de cat s-a cheltuit in 2008. Bugetul deplasarilor prezidentiale „de criza” insumeaza acum 9.300.000 de lei (2.325.000 de euro), fata de 5.700.000 de lei (1.425.000 de euro) cat hotarase guvernul Tariceanu, la sfarsitul anului, sa-i aloce lui Basescu. Suma este cu aproape 50% mai mare decat cea cheltuita de Palatul Cotroceni in 2008, cand pre sedintele a avut nu mai putin de 21 de plecari in strainatate – de la Olimpiada de la Beijing la vizita in Coreea de Sud sau turneul din jurul Marii Negre, dupa razboiul din Georgia – facturate in total la 6.145.000 de lei, adica 1.536.250 de euro. Basescu va avea astfel bani sa se plimbe mai mult decat intregul parlament, toti cei 471 de deputati si senatori primind la acest capitol 7.680.000 de lei (1.920.000 de euro).

Sursa: EVZ.ro

Comentarii
 • in caz ca inca nu v-ati dat seama in lumea intreaga este criza! Dar criza ii afecteaza doar pe fraieri sau palmasi – cum vreti sa le spuneti – si pe cei ce lucreaza in sectorul privat! Cei ce lucreaza in sectorul public duc trai pe vatrai pe banii prostilor – prostii contribuie la bugete. Nu li se mai platesc orele suplimentare – spuneti-mi si mie daca intrati intr-o institutie publica dupa ora de inchidere a programului, daca vi se mai deschide usa! Deci asta este praf in ochi!
  Ati auzit vreodata un angajat al statului sa se planga de faptul ca nu a avut concediu intr-un an, sau ca sindicatul lor nu a obtinut nu stiu ce majorare salariala?? Basca ca mai primesc si premii de vacanta! Si voi credeti ca amaratul ala de Gratian a cumparat masina de capul lui??? Ei as! Asta era o modalitate de multumire fata de seful sau prea mult iubit – Axinia – cine l-a pus in functie, eu?? Nu cred!
  Daca e criza si austeritate, de ce pentru institutia Presedintelui s-a dispus majorarea cheltuielilor pentru deplasari?? Pai ptr ca e an electoral si nea Base tre sa o ia la talpica pe banii pulimii!
  Halal!
  Va mai aduceti aminte de fabula Cainele si catelul??
  Sa fie egalitate, dar nu pentru catei!
  Asa ca fraier mai este ala de inghite prostiile astea cu criza si recesiune!

Adauga un comentariu