Economic Local

Basescu atrage atentia Guvernului ca a crescut somajul

Publicat: 02 iul. 2012
1

Presedintele Traian Basescu le-a spus membrilor Guvernului prezenti, luni seara, la depunerea juramantului de catre noul ministru al Educatiei, ca prioritatea Guvernului trebuie sa fie legata de economie, el precizand, in acest context, ca somajul a crescut.

„Sper sa reusiti sa abordati problemele legate de prioritatile economice. Am observat ca pe raportarea de azi avem o crestere consistenta a somajului, 0,3%. Sper sa aveti in vedere ca prioritatile sunt in economie. Va doresc succes la toti”, a spus Basescu.

Institutul National de Statistica (INS) informeaza, luni, ca in luna mai anul acesta, rata somajului in forma ajustata sezonier a fost estimata la 7,7%, aflandu-se in crestere cu 0,3 puncte procentuale atat fata de luna anterioara cat si fata de nivelul inregistrat in luna mai 2011.

Numarul somerilor (in varsta de 15-74 ani), estimat pentru luna mai din anul curent este de 744 mii persoane, in crestere atat fata de luna precedenta (720 mii) cat si fata de aceeasi luna din anul precedent (733 mii).

Sursa: realitatea.net

Adauga un comentariu