National

Basescu: Flota s-a vandut

Publicat: 18 aug. 2011
1

Aflat în vizita la Sulina, presedintele Traian Basescu a precizat ca în conditiile economice actuale, nu se pune în discutie investitii din bani publici în directia unei flote comerciale a României.

Seful statului a precizat ca tara noastra dispune de nave care se acopere necesarul pentru importuri si exporturi si ca, din moment ce „pe piata libera sunt nave disponibile, ar fi o cheltuiala inutila sa construim propria flota”. Printre declaratiile de astazi ale presedintelui Traian Basescu s-au aflat si precizari cu privire la flota României. „Flota a fost în proces de privatizare, s-au privatizat, s-au vândut, s-au taiat… Statul român nu intentioneaza sa finanteze constructii de nave, considerând ca acest lucru este o treaba a sectorului privat”.

În ceea ce priveste o eventuala investitie din partea statului pentru a construi o flota, presedintele statului a precizat ca în conditiile economice actuale nu se pune problema unor astfel de investitii, mai ales ca exista capacitati de transport disponibile, în mediul privat. „Pe piata libera sunt nave disponibile, deci ar fi o cheltuiala inutila sa construim propria flota, când exista capacitati de transport disponibile si care pot fi angajate oricând. Asta e filosofia. Important, când esti tara maritima, e sa ai portul în care sa vina navele, pentru ca nave sunt, porturi nu sunt. Porturi nu au toti, nave exista, slava Domnului„, este de parere Traian Basescu.

Adauga un comentariu