National

Basescu: Kovesi ameninta cu arestari daca se reia ancheta doctoratului. La sustinerea tezei a mers cu Coldea si Maior

Publicat: 27 sept. 2016
1

Fostul presedinte Traian Basescu sustine ca stia din anul 2014 ca raportul  de expertiza in favoarea tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi este falsificat. Fostul sef al statului sustine ca sefa DNA  a folosit telefonul operativ pentru a ameninta cu arestarea un demnitar important daca se va relua o ancheta privind teza sa de doctorat.

„Printre cei implicati in falsificarea raportului legat de doctoratul d-nei Kovesi sunt dl Ghita, Mihnea Costoiu, cu stiinta d-lui prim-ministru de la acea vreme, dl Ponta. (…) Este clar ca raportul cu privire la neplagiatul d-nei Kovesi a fost falsificat, a spus Traian Basescu. Presiune extraordinara pentru falsificarea acelui raport a facut dl general Coldea. Veti observa ca Mihnea Costoiu este din celebra Academie a stintelor securitatii nationale, ca dl Ponta era in corzi pentru ca si dansul avea un plagiat si raportul favorabil pentru domnia sa a fost realizat cam in aceeasi maniera.  Atunci am inceput sa aflu, in 2014, dupa ce am nominalizat-o”, a declarat Traian Basescu.

La sustinerea tezei a mers cu Coldea si Maior

Intrebat daca a facut vreo sesizare pe cale institutionala, Traian Basescu a replicat: „Seful pe linie ierarhica era Procurorul General. Eu avem doar niste informatii frante in 2014. (…) In 2014 am aflat ca pe acelasi tertip pe care a fost acoperit plagiatul d-nei Kovesi a fost acoperit si plagiatul d-lui Ponta. Corb la corb nu-si scoate ochii. O fratie. (…) Aveau o aventura comuna, falsificarea raportului cu privire la doctorat. (…) Ce stiam in 2013, stiam ca in 2011, cand s-a dus la Timisoara sa-si sustina teza, a mers cu un intreg alai, insotita de George Maior, de gen. Coldea, de o liota intreaga de sustinatori. De-acum incep sa fac tot soiul de legaturi. Din pacate, nu le-am facut la momentul potrivit.

Acum nu mai sunt constrans de rigorile functiei ca in 2014, va pot spune ca in 2016, d-na Kovesi si-a permis sa ridice telefonul de convorbiri operative si sa sune la un demnitar al statului roman sa ameninte ca, daca se reia analiza pe lucrarea ei de doctorat, vor fi arestati”, a mai spus Traian Basescu.

Adauga un comentariu