National

Basescu lanseaza campania electorala

Publicat: 07 mart. 2012

@ Presedintele cere solutii pentru cresterea salariilor bugetarilor @ El a dat asigurari ca Romania este pregatita sa faca fata unui eventual nou val al crizei financiare in partea a doua a anului @ Presedintele PSD, Victor Ponta, copresedinte al Uniunii Social Liberale, este de parere ca despre o majorare a salariilor trebuie sa vorbeasca premierul, nu presedintele tarii

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, in Parlament, ca ar trebui gasite solutii pentru ca, in jurul datei de 1 iunie, sa fie reintregite salariile bugetarilor. „La inceputul anului 2011, parte din sumele taiate din salariile bugetarilor au fost restituite. Cred ca este o datorie a mea si a dvs sa gandim si sa gasim solutii pentru ca, undeva in jurul datei de 1 iunie, sa reintregim salariile bugetarilor, chiar daca in luna ianuarie am avut un excedent fata de veniturile planificate in buget, in luna februarie am avut un minus de doua ori mai mare decat excedentul din ianuarie si, probabil, si in martie vom avea un minus de venituri in bugetul de stat. Dar el se datoreaza conjunctural situatiei meteorologice din luna februarie”, a spus Basescu, in plenul Parlamentului.

El s-a declarat convins ca si Opozitia va intelege acest lucru si ca Executivul si premierul vor privi spre bugetul de stat, asa cum este el aprobat, si vor putea gasi resursele necesare, fara a diminua din investitii. „Veti putea gasi resurse ca, la sfarsitul mandatului, sa le puteti spune bugetarilor ca au salariile intregi, asa cum le-ati gasit cand ati venit la guvernare”, a mai spus Basescu, asigurandu-i pe parlamentari de suportul sau pe acest subiect.

Presedintele a dat asigurari, miercuri, ca Romania este pregatita sa faca fata unui eventual nou val al crizei financiare in partea a doua a anului. „Probleme vor mai fi in UE si, foarte probabil, in partea a doua a anului, la nivelul intregii zone se va constata intrarea in recesiune, cu efecte si pentru economia romaneasca, veniturile din bugetul de stat, veniturile fiecarui roman si chiar pentru locurile de munca, dar, din acest punct de vedere, va pot spune ca nu ne va fi atat de usor, dar nu ne va fi atat de greu cum ne-a fost in 2009, 2010, 2011 pentru ca suntem mult mai pregatiti sa facem fata acestui proces, care eventual se va produce. Va asigur ca avem motive de optimism. Stim ce avem de facut, am acumulat o experienta a unei crize grele si suntem bine pregatiti sa facem fata unei eventuale recesiuni care s-ar instala in zona euro in partea a doua a anului”, a spus seful statului in discursul sau din Parlament.

Ponta: „Despre salarii trebuie sa vorbeasca prim-ministrul”

Presedintele PSD, Victor Ponta, copresedinte al Uniunii Social Liberale, este de parere ca despre o majorare a salariilor trebuie sa vorbeasca premierul, nu presedintele tarii. El mai considera ca „presedintele Basescu nu se impiedica vreodata de legi sau de Constitutie” in acest sens. „Pentru domnia sa conteaza deciziile politice de moment si continua ce s-a intamplat cu Guvernul Boc. Despre salarii trebuie sa vorbeasca prim-ministrul, nu presedintele tarii, care nu are nici un rol constitutional in acest sens. In rest, avem si noi datele, nu stiu daca presedintele le prezinta cum vrea. Se pare ca lucrurile nu merg bine nici in Romania, nici la nivel european, vor fi incasari mici la buget”, a afirmat Ponta la Palatul Parlamentului.

Liderul PSD si-a reafirmat disponibilitatea, in context, ca Opozitia sa lucreze cu Guvernul actual, sau reprezentantii acesteia sa ia masurile care se impun. „Faptul ca, daca folosesti altfel resursele actuale si aduci la buget banii pe care ii pierzi, atat din evaziunea fiscala, cat si din cheltuirea ilegala pentru diverse contracte politice banii necesari, sigur ca poti sa le dai oamenilor inapoi ceea ce presedintele Basescu le-a luat in 2010”, a mentionat presedintele PSD.

Constantin: „Discurs de Oscar”

Presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a calificat miercuri discursul sustinut in Parlament de seful statului ca fiind „un fel de decernare a premiilor Oscar” si o „lauda pentru lucruri care nu au adus nimic bun pentru cetatenii Romaniei”. „Discursul presedintelui a fost un fel de prezentare a evenimentului, un fel de decernare a premiilor Oscar pentru niste lucruri care nu au adus nimic bun in Romania ci, dimpotriva, au nenorocit pe foarte multi cetateni ai acestei tari”, a afirmat Constantin.

In debutul unei dezbateri care reuneste sindicatele si societatea civila, de la Palatul Parlamentului, liderul conservatorilor a afirmat ca discursul presedintelui, care are loc intr-o perioada grea pentru Romania, enunta pe de alta parte „deschiderea si motivarea unui dialog inexistent”.loading...

Adauga un comentariu