National

Basescu: Ponta a incalcat Constitutia discutand in Guvern un act despre Ucraina vizand apararea Romaniei

Publicat: 06 mai 2014
1

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca premierul Victor Ponta a incalcat Constitutia discutand in Guvern un act despre Ucraina care vizeaza apararea Romaniei, seful statului mentionand ca presedintele ar fi trebuit sa fie informat si sa participe la sedinta de Guvern.

Citeste si Guvernul a sesizat CCR-ul cu privire la implicarea lui Basescu in campanie

Presedintele a explicat ca nu a facut public pana acum acest lucru pentru ca nu a dorit sa escaladeze discutiile intre Presedintie si seful Guvernului, si a dat ca exemplu articolul 87 din Constitutie, care prevede ca presedintele poate lua parte la sedintele Guvernului in care se dezbat subiecte de interes national.

Citeste si ACCIZA. A inceput ancheta in cazul petitiei depuse de Miscarea Populara

Presedintele a explicat ca sunt trei „momente” in care premierul este „obligat” sa informeze presedintele despre ordinea de zi a sedintelor de Guvern, iar presedintele trebuie sa conduca sedinta, daca sunt dezbatute teme de politica externa, apararea tarii si asigurarea ordinii publice.

Citeste si Basescu explica de ce ii spune premierului VICTOR VIOREL PONTA

„Premierul nu a facut nicio notificare ca pe ordinea de zi se afla vreuna din din aceste teme. (…) A incalcat grav Constitutia, pentru ca a discutat o problema de securitate nationala, de politica externa, fara sa il notifice pe presedintele Romaniei. Cu siguranta nu ar mai fi avut nevoie de CSAT daca si eu as fi fost acolo”, a spus seful statului.

Adauga un comentariu