National

Basescu: Ponta ramane prim-ministru daca pierde Presedintia Romaniei. Ce spune despre candidatura Monicai Macovei

Publicat: 05 aug. 2014

Traian Basescu a declarat, marti, ca pentru el nu este „nicio surpriza” ca Monica Macovei isi anunta candidatura la alegerile prezidentiale.

„Pentru mine nu e nicio surpriza, stiam ca si-o va anunta”, a declarat Traian Basescu, la un post TV, intrebat ce crede despre anuntul pe care Monica Macovei urmeaza sa-l faca marti privind candidatura sa la alegerile prezidentiale.

Citeste si Basescu: Presiunea mediatica in cazul Voiculescu e in neregula

Intrebat daca s-a impacat cu Macovei, presedintele a spus: „Nu, pentru ca aici ea imi spunea cum l-am tradat eu pe Morar„.  „Nu poti sa fii atat de demagog incat sa ma acuzi de ceva ce tu stii ca-i scris de un ministru al Justitiei, modul cum se numesc procurorii. Si asta mi-a aratat carierism. Cum nu pot sa nu observ ca a fost in stare de profunde compromisuri in interiorul PDL ca sa-si atinga obiectivul de a fi europarlamentar. Acum are garantata pensia de 4.000 de euro dupa ce termina si al doilea mandat si sigur venim si la prezidentiale ca vrem sa ne jucam”, a spus Basescu, acuzand-o pe Macovei de lipsa de caracter.

Seful statului a adaugat ca nu i se pare corect „sa continue procesul acesta de rupere si distribuire a voturilor”. Totodata, Basescu a acuzat-o pe Monica Macovei de demagogie, atunci cand vorbeste despre salvarea justitiei.

„Un om care a fost doi ani ministrul Justitiei, cand il cauti este salvatorul justitiei. Nu-i adevarat, justitia a fost salvata de judecatori si procurori, de cei 3.000 de judecatori si procurori noi, pentru care am semnat decrete de intrare in magistratura. In rest, ca venim si ne cocolosim pe aici: eu am salvat justitia, eu i-am facut nu stiu ce. Pardon s-avem, nu oamenii politici au salvat justitia. Singurul lucru pe care am sa mi-l asum este ca am protejat justitia de numiri negociate cu partidele”, a declarat Traian Basescu.

„Cand ii vad ca vin si spun ca ei sunt salvatorii justitiei si nu spun o vorba despre noile generatii de magistrati, care au intrat in paine acum… De ce credeti ca nu mai castiga domnul Mateut (…) Mateut a fost mare cat timp judecatorii au fost mai slabi cunoscatori de carte decat el. Acum, Mateut daca ajunge pe fond, e un judecator, probabil, foarte slab”, a afirmat presedintele.

Citeste si Traian Basescu, despre propunerile de ministri: „Va trebui sa am o reactie miercuri. In

Intrebat daca o va sprijini pe Macovei, Basescu a spus ca nu poate, deoarece s-a angajat fata de Cristian Diaconescu, desi europarlamentarul PDL „ar avea toate datele sa fie un candidat bun”. „Nu am cum sa renunt la a-l mai sustine pe Cristian Diaconescu (…) Probabil il va afecta (n.r. – candidatura Monicai Macovei) pe Cristian Diaconescu, pentru ca vine exact pe electoratul meu”, a mai spus seful statului.

Basescu: Ponta ramane prim-ministru in situatia in care pierde Presedintia Romaniei

Traian Basescu crede ca Victor Ponta va ramane prim-ministru in situatia in care pierde Presedintia Romaniei, el aratand ca PSD nu ar avea curaj sa puna in mana viitorului presedinte, care nu va fi social-democrat daca Ponta va pierde, mandatul de prim-ministru.

„In situatia in care pierde Presedintia Romaniei, ramane prim-ministru. (…) Cum credeti ca PSD ar avea curaj sa puna in mana viitorului presedinte – care nu e PSD – mandatul de prim-ministru? Deci Ponta ramane prim-minsitru”, a spus Basescu.

Basescu a mai sustinut ca viitorul presedinte al Romaniei nu va putea sa schimbe majoritatea parlamentara la mijlocul ciclului parlamentar, indiferent cine va fi acesta. „La mijloc de ciclu parlamentar nu se poate. Deci indiferent cine va fi presedinte la Cotroceni, nu va putea schimba majoritatea parlamentara”, a spus Basescu.

Citeste si TRAIAN BASESCU ii AMENINTA pe prezidentiabili: Pe unii ii voi dezbraca public

Sursa: Mediafaxloading...

Adauga un comentariu