News Flash:

Direct la obiect

Basescu pozeaza într-un presedinte model

15 Aprilie 2010
1108 Vizualizari | 1 Comentarii
Democrat-liberalii mint romanii deliberat în fiecare zi, dar încearca sa ascunda fiecare minciuna cu declaratii demagogice si subiecte false. Prezent la emisiunea Nasul, Traian Basescu a criticat PD-L si modul în care acest partid se reorganizeaza. A vorbit de partidul pe care îl patroneaza ca si cum nu el ar fi cel care îl conduce din umbra. "Eu cred ca trebuiau sa ramana la sistemul clasic al partidului unde presedintele se alege in Congres, iar vicepresedintii si secretarii in Consiliul National de Coordonare. Asa o sa avem de-a face cu un presedinte sustinut de o gascuta. Actualul sistem poate duce la bolsevizarea partidului. Le spun asta fiindca le sunt prieten". Traian Basescu se da de gol si confirma ca se afla la carma PD-L în ciuda tuturor aparentelor. Acesta a recunoscut ca el i-a cerut lui Boc remanierea ministrului de Interne Dan Nica. Presedintele Romaniei îi face mincinosi pe sutele de romani care spun ca au salariul mai mic si o duc greu. In viziunea presedintelui, presa conduce Romania acum si nu preacompetentul Guvern Boc. "Nu s-au redus salariile. Este iarasi o minciuna promovata de media", afirma Traian Basescu. In loc sa caute solutii, Guvernul Boc, deci PD-L, prefera sa faca ce stie cel mai bine si ce a învatat de la mentorul lor spiritual – Traian Basescu, pozeaza în victime. Ba e de vina presa pentru incompetenta cu care conduc, ba sunt de vina mogulii. Pana si cazul Voicu, care a degenerat într-un scandal televizat, face parte tot din categoria diversiunilor fabricate sa ascunda incompetentele guvernarii portocalii, sa potoleasca grevele si deci sa minta din nou romanii. Cuvantul puterii nu mai are valoare! Nu poti sa le promiti profesorilor salarii mai mari cu 50%, sa faci chiar o lege, ca mai apoi sa nu o respecti. Cum mai poate da Guvernul Boc ochii cu profesorii, medicii, pensionarii si agricultorii, dupa ce nu le asculta plangerile si face legi în defavoarea lor?
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

gabriel nicolae teodorescu  | #103677
Rescrierea Legii Educației Naționale este impetuos necesară.
Precizez, motivatia mea referitor la faptul ca nu sunt de acord cu legea in forma actuala ,aratand urmatoarele puncte slabe:

- bugetul limitat pt. educatie;DECI: SUBFINANTARE;(vezi:
http://www.senat.ro/PDFMotiuni…..032010.pdf
Deci: guvernul va finanta educatia in 2010 cu 32% mai putin decat in 2008.
Si totusi guvernantii doresc un sistem educational competitiv si mai ales superior dpdv calitativ.
Astfel apare necesitatea emiterii unui nou slogan pt abilitatii sistemului:- A trai sustenabil inseamna, a face mai mult, folosind mai putin. Pe masura ce ne organizam sa traim folosind mai putin, si inovam creativ in acest scop, rezultatele sunt uimitoare. Asta ne va permite sa obtinem cresteri de productivitate la costuri mai mici, si mai sigure.)

- legea promoveaza imixtiunea politicului in invatamant;

- finantarea per elev nu tine cont de specificul unitatilor de invatamant(vezi ex. vocationalele);

- adanceste si mai mult discriminarea intre scoli, universitati, vedeti in Ro la ora actuala sunt comunitati bogate si comunitati sarace;

- are un subiectivism f. ridicat referitor la recrutarea si evaluarea personalului didactic;

- implicarea excesiva a comunitatii in numirea directorului unitatii scolare, precum si in deciziile care trebuie sa fie luate la nivelul scolii, in preuniv.; acelasi lucru si in cazul invatamantului universitar;

- 1/3 +1/3 este cam mult personal fara atributii didactice in scoala pt. luarea deciziilor;

- creeaza o presiune in plus asupra profesorilor, in special in preuniversitar;

- legea nu tine cont, de slaba implicare a parintilor in activitatea scolii din ultimii ani;

- NU ASIGURA UN STATUT DECENT PENTRU CADRUL DIDACTIC;

- se acorda o prea mare importanta resurselor secundare, si tertiare, ca si verigi in sistemul de finantare al scolilor si universitatilor( vezi atragerea fondurilor extrabugetare);

- duce la scaderea importantei consiliului profesoral, in actul educativ, si in scoala in general;

- si cate si mai cate.
In continuare spun din nou un NU hotarat referitor la acesta lege.
Consider ca noua lege a educatiei scrisa in varianta Miclea – PDL, nu a respectat pricipiile procesului de descentralizare din educatie, si anume:

- raspundere publica;

- autonomie institutionala;

- transparenta actului decizional;

- valorizarea resursei umane;

- abordarea etica a serviciului educational;

- apropierea actului de decizie de locul actului de educatie;

- subsidiaritatea( corelarea aplicarii principiului subsidiaritatii cu alte principii de baza, ca acelea ale competitiei, democratiei, eticii, dezvoltarii sustenabile);

- diversitatea culturala si etnica.
Referitor la CALITATE, (vezi OG75/2005-ordonanta care stabileste pricipiile politicii nationale pt. Asigurarea Calitatii in Educatie pt. intregul sistem, vezi si def. date prin ISO 8402, si ISO 9000/2000-def. calitatii, managementul calitatii), nu este corect tradusa nici prin noua Lege a Educatiei Nationale, deoarece cresterea calitatii actului educational este baza „societatii bazate pe cunoastere”, iar acest deziderat nu poate fi realizat fara o dezvoltare intelectuala si profesionala in Ro. din perspectiva invatarii permanente.

In noua lege, nu sunt respectate pricipiile pe care se bazeaza asigurarea calitatii, si anume asigurarea calitatii si in sistemul de evaluare – aceasta trebuie sa fie usor de inteles, administrat cu eficienta, supus responsabilitatii publice, legea tinand cont doar ca acest sistem al calitatii trebuie aplicat in conditii de eficienta financiara.( de austeitate bugetara)…(nici nu mai vorbesc de validitate, fidelitate si practicabilitate in cazul evaluarii).

Astfel nu s-a tinut cont de urmatoarele probleme:

- neajunsurile din sistem si din societatea romaneasca in general;

- infrastructura precara;

- slaba legatura intre formarea initiala si formarea continua in sistem si in Ro.;

- standardele „nationale”…;
vezi și:http://gabrielnicolaeteodorescu.wordpress.com
http://www.petitieonline.ro/petitie/apel_national_pentru_rescrierea_legii_educatiei_nationale-p25985058.html
http://www.petitieonline.ro/petitie/semnaturi/protestul_profesorilor_de_fizica_din_romania-p02225042-pg18.html

dacă ești de acord semnează și promovează petițiile
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3931 (s) | 22 queries | Mysql time :0.283845 (s)