Actualitate

BASESCU ramane la Cotroceni dupa decizia de la Curtea Constitutionala

Publicat: 14 aug. 2012

Judecatorii Curtii Constitutionale au decis ca judecatorul Stefan Minea era indreptatit sa transmita rectificarea la Monitorul Oficial in privinta motivarii Curtii pe referendumul din 29 iulie, au declarat surse oficiale citate de Mediafax.

Asadar, rectificarea transmisa la Monitorul Oficial in cazul motivarii privind referendumul din 29 iulie a fost emisa in conditii legale. Acest lucru inseamna ca romanii din strainatate fac parte din cvorum in cadrul referendumului din 29 iulie, iar asta inclina balanta in favoarea lui Basescu: pragul electoral nu a fost atins la REFERENDUM 2012, deci validarea scrutinului devine aproape imposibila.

In 6 august, Curtea a transmis o erata, cerand Monitorului Oficial sa indrepte o "eroarea materiala" aparuta in decizia pe care o luase in 2 august, respectiv completarea textului cu un paragraf care la redactare ar fi fost omis.

Potrivit deciziei de vineri, 3 august, cetatenii romani stabiliti in strainatate, care voteaza pe listele suplimentare, nu se regasesc pe listele electorale permanente. Controversata ERATA aparuta luni seara la Guvern si publicata marti in Monitorul Oficial spune ca, dimpotriva, cetatenii romani stabiliti in strainatate sunt pe listele electorale permanente.loading...

Adauga un comentariu