National

Basescu: Regret ca am numit un premier mincinos

Publicat: 25 iul. 2012
1

Presedintele suspendat Traian Basescu a vorbit deschis, miercuri seara, la Prima TV, despre acuzatiile care-i sunt aduse privind o presupusa cerere de renovare a Vilei Dante, casa unde Basescu ar fi urmat sa se mute dupa terminarea mandatului.

Acuzatia a venit din partea premierului Victor Ponta, care a prezentat presei, miercuri, interiorul vilei, si a sustinut ca aceasta a fost renovata cu 1 milion de euro, din bani publici.

„Nu eu administrez RAAPPS-ul, ci Guvernul. Nici nu stii ce sa faci cu asemenea informatii cand vin de la primul ministru: sa razi, sa plangi… Am tras o singura concluzie: regretul ca am numit un premier mincinos. Eu n-am facut nicio cerere pentru o noua casa sau pentru casa de dupa mandat. In primul rand, mandatul meu e pana in 2014″, a spus presedintele suspendat Traian Basescu, la Prima TV.

„Nu exista nicio solicitare a mea sa mi se puna la dispozitie o alta locuinta. Eu locuiesc la Vila Lac 3. E o vila rezonabila, cu o curte foarte mare. Nu vad motivul sa cer alta vila. In al doilea rand, Victor Ponta ar trebui sa arate o cerere a mea. Nimeni nu se apuca sa renoveze o vila decat daca i se cere sau daca era nevoie. Eu nu am cerut renovarea. Vila Dante e gard in gard cu Vila Lac 3 in care locuiesc. Nu am cerut pregatirea unei alte vile. Daca la referendumul din 29 iulie, prin votul popular sunt demis, nu am drept la vila, protectie, pensie. Nu vad nicio motivatie pentru mine sa cer alta vila, mai ales ca ma simt foarte bine in Vila Lac 3″, a completat Basescu.

In ceea ce priveste suma de 1 milion de euro, vehiculata de premierul Victor Ponta ca reprezentand costurile renovarii vilei, Basescu a replicat: „Cred ca exista un program de renovare a unor case de protocol. La un om care minte ca presedintele a cerut sa i se pregateasca o vila, oare n-ar fi de pus sub semnul intrebarii si suma? Cer sa arate public solicitarea mea sa ma mut in Vila Dante si apoi, pentru informarea noastra, milionul de euro sau de dolari… Si eu sunt curios. Cu 1 milion de dolari construiesti o vila dupa soare, nu renovezi una.”
Adauga un comentariu