National

Basescu s-a intalnit ieri cu Ponta, Antonescu si Zgonea

Publicat: 23 ian. 2013
1

Presedintele Traian Basescu a avut, ieri seara, in jurul orei 20:00, o intrevedere cu presedintii celor doua Camere si cu primul-ministru, discutiile avand ca subiect posibilitatea devansarii alegerilor prezidentiale si raportul MCV pe care urmeaza sa-l dea publicitatii Comisia Europeana, informeaza Romania TV.

Intrevederea ar fi fost solicitata chiar de catre seful statului, discutiile avand loc la Palatul Parlamentului, in biroul lui Crin Antonescu. Cei trei au aborsat chestiunea unei eventuale devansari a alegerilor prezidentiale programate pentru 2014 astfel incat acestea sa se desfasoare simultan cu alegerile europarlamentare, in mai sau iuni 2014. Presedintele a evitat sa dea un raspuns transant, spunand ca va examina problema.

Un alt subiect a fost revizuirea Constitutiei, prim-ministrul Victor Ponta spunand ca un referendum privind noua lege fundamentala ar putea avea loc in toamana acestui an. In schimb, presedintele Basescu a propus ca plebiscitul sa aiba loc odata cu europarlamentarele, caz in care ar trebui sa se renunte la devansarea prezidentialelor.

De asemenea, a fost abordata problema raportului pe Mecanismul de Cooperare si Verificare al Comisiei Europene si chestiunile adiacente acestuia: noile coduri din justitie, problemele de functionare a sistemului judiciar. Ultimul subiect discutat ar fi fost amenintarila la adresa securitatii nationale, in contextul recentului atac terorist din Algeria.

Prim-ministrul Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca a discutat cu presedintele Traian Basescu despre devansarea alegerilor prezidentiale astfel incat acestea sa aiba loc simultan cu scrutinul pentru Parlamentul European , in mai-iunie 2014.
Adauga un comentariu